Regisztrálom a Boltomat!
VALTTI OPAQUE

VALTTI OPAQUE

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

bázis VC, selyemmatt, 0.9 l
35 ajánlat
4372Ft-tól
bázis VC, selyemmatt, 2.7 l
35 ajánlat
11802Ft-tól
bázis VC, selyemmatt, 9 l
35 ajánlat
Érdeklődjön
bázis VVA, selyemmatt, 0.9 l
35 ajánlat
5046Ft-tól
bázis VVA, selyemmatt, 2.7 l
35 ajánlat
Érdeklődjön
bázis VVA, selyemmatt, 9 l
35 ajánlat
Érdeklődjön
6 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • fedő jellegű favédő festék 
  • a fa mintázatát látszódni hagyja  

Bázisfesték! (VVA és VC) Színek: A Vinha Színkártya színei szerintt kérhetők.

Felhívjuk figyelmét, hogy a feltüntetett ár a bázis festékre vonatkozik! A színre keverés költségeiről kérjük érdeklődjön a forgalmazó üzletnél! Köszönjük 

Félmatt, vízhígítású, speciális alkid megerősítésű akrilát kötőanyag tartalmú favédő festék kültéri felületekre. Fedő jellegű bevonatot képez, de a fa mintázatát hagyja látszódni. A felületnek jó időjárás-állóságot, rugalmasságot és hosszantartó, ritka felújítást igénylő bevonatot biztosít. Ellenáll a nedvességnek, nem töredezik be és nem pereg le. Nem felel meg padlók festésére. 

ALKALMAZÁSITERÜLET: Kültéri falak, ablakkeretek, ajtók, kerti tárolók, kerítések, stb. festése. 

FELHASZNÁLÁS: 

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK : A festendő felület legyen száraz, tiszta, a fa relatív nedvességtartalmalegyen20%alatt. Alevegőhőmérsékletelegyenlegalább5°C,relatívpáratartalmapedig80%alatt. 

FELÜLETELŐKÉSZÍTÉSE: Kezeletlen felületek: Távolítsa el a felületről a port, a rozsdát, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza rostokat. A penészes felületeket mossa le Homeenpoisto penészeltávolító szerrel, a használati utasítás betartása mellett. Alapozza a felületet az építkezés lehető legkorábbi szakaszában Valtti Base, vagy Valtti Akvabase alapozóval. Korábban kezelt felületek: Távolítsa el a felületről a laza rostokat és lepergő részeket drótkefével. Szükség esetén mossa le a felületet Homeenpoisto penészeltávolító szerrel, a használati utasítás betartása mellett. A festékmentes felületeket alapozza Valtti Base, vagy Valtti Akvabase alapozóval. A rozsdásodó fém elemeket (pl. szögfejeket) alapozza Rostex rozsdagátló alapozóval (Rostex Metal Primer). A csomós részeket kezelje Oksalakká-val. A repedéseket, töréseket töltse fel, a felületi egyenletlenségeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A fényes és a javított felületeket alaposan csiszolja meg. Figyelem! A festék, különösen, ha világos színű, a gyantás és csomós részeknél veszíthet színéből. Különös figyelemmel készítse elő a tölgy, az teakfa, a cédrus, a douglas fenyő, a mahagóni, az idigbo fafajtákból készült felületeket. Az említett fafajták olajat és vízben oldódó tannint tartalmaznak, amik a festék tapadását, száradását és kikeményedését is befolyásolhatják, valamint a festék elszíneződését okozhatják. Alapozza Otex tapadó alapozóval (Otex Adhesion Primer) az összes felületet, amelyek olyan anyagokat tartalmaznak, amik a felület felszínére távozva a felület foltosodását okozhatják. Alapozzon Valtti Alapozóval (Valtti Base) minden olyan kültéri fa felületet, amit gyárilag nem impregnáltak, vagy nem alapoztak egy elfogadott fakonzerváló anyaggal.  

FELHORDÁS: A lehetséges színeltérések elkerülése érdekében biztosítson egy felület egészére elegendő Valtti Opaque-ot, amit keverjen össze egy edényben. Felhordás előtt keverje el alaposan a terméket. A Valtti Opaque általában festésre kész, nem szükséges hígítani. Hordjon fel a kezeletlen felületek esetén két réteg, a korábban festett felületek esetén 1-2 réteget, az alapfelülettől való színeltérés és a festendő felület állapotától függően. Ha világos színeket fest nagy nyomáson telített fa felületekre, hordjon fel 2-3 réteget. Hordjon fel a festékből bőségesen a bütü részekre. A fedőréteg felhordása előtt ellenőrizze a faanyag és/vagy a festendő gerendaszerkezet, a rönkök állapotát. 

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd mossa le azokat vízzel. A festőszerszámokra száradt festéket mossa le Pensselipesu-val. 

FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA: A festék normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hónap alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a festett felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel a festés után tisztítani kell, tegye azt finoman egy puha kefével, vagy enyhén nedves törlőruhával. Egy hónap elteltével: tisztítsa az elszennyeződött felületet a Huoltopesu tisztítófolyadék és víz 1:10 arányú elegyével. Az erősen szennyezett felületeket és foltokat tisztítsa töményebb tisztítószeres oldattal (1 egység tisztítószer: 1 egység víz). A tisztítás után öblítse le a felületet tiszta vízzel és hagyja megszáradni. 

FELÚJÍTÁS: A Vinhával festékkel festett felületeket Valtti Opaque festékkel újíthatja fel. Ha a korábban alkalmazott színt használja, elegendő egy réteg festéket felhordani. 

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  sima,csiszoltfafelületek:8-10m 2 /l/réteg durva,fűrészeltfafelületek:4-8m 2 /l/réteg
Száradási és átvonhatósági idő:  érintésszáraz 1 óra alatt, átfesthető 2 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom meghosszabbítják a száradási folyamatot.
Hígítás, eszközök tisztítása: vízzel
Felhordási módok: ecset, szórás. A poliészter és a nylonecset a legmegfelelőbb a Valtti
Opaque felhordására.
Szín:  Vinha Színkártya színei
Fényesség: félmatt
Kiszerelés:  0,9l,2,7l,9l