Regisztrálom a Boltomat!

Itt a Fűtés és Penész Szezon! Hogyan előzhetjük meg a penészedést, és mit tehetünk, ha már a probléma felütötte fejét?

Szinte mottóként tekinthetünk erre a címre, mivel egyidejűleg találkozhatunk mindkét jelenséggel a hideg időnek köszönhetően.

Milyen hatása van a penésznek környezetünkre?

A penészgombák lebontják a közvetlen környezetükben található szerves anyagokat, ezzel az élelmiszerek megromlását vagy az épületek szerkezeti elemeinek meggyengülést okozhatják. Növekedésükhöz nedves környezet szükséges. A penészgombák és spóráik gyakorlatilag mindenütt ott vannak. A házipor egy részét a spóráik teszik ki. A lakásokban elsősorban a nyirkos, nedves helyeken tenyésznek, a fürdőszobában, konyhában, beázott helyiségekben, pincékben; különösen, ha ezeknek a helyiségeknek rossz a szellőzése.

A legfontosabb tudnivalók:

1, Véglegesen megszüntetni nem lehet, mert spórái ott vannak mindenhol. NINCS CSODASZER!

2, Nedvesség és nyírkosság kell a penész szaporodásához, ez már részben kezelhető terület, amivel foglalkozni érdemes.

Hogyan kezelhetjük a penészes felületeket?

Penészgátló adalékos falfestékekkel, fakonzerválókkal, szilikonokkal.

Ezek az adalékok pedig a biocidok. A biocidok olyan kémiai anyagok, mikroorganizmusok, amelyeket kártevő élőlények ellen használnak, hogy azokat elpusztítsa, károkozását bármely más módon megakadályozza. A biocid hatóanyagok jelentős része az ember és a környezet számára is veszélyes méreg.

Ezek a hatóanyagok megtalálhatók festékekben, növényvédő permetszerekben, vakolatokban egyaránt, de az EU ezen hatóanyagok mértékét és lebomlási idejét felettébb szigorúan szabályozza.

Mivel egységes EU-s szabályozás vonatkozik a biocidokra, így a hatóanyagok ugyanúgy viselkednek élelmiszereken és falakon egyaránt. A különbség a hordozó közeg típusa és a kapszulázott technológia, aminek köszönhetően hosszabb távú védelmet biztosít.

De mennyi ideig hatnak a biociddal gyártott termékek?

Maximum 3 hónap a törvényileg szabályozott lebomlási idő.

Mit ígérhetnek a gyártók?

  • Hogy a portéka megelőzi a penészgomba és algafoltok kialakulását a képződött bevonaton
  • Hogy preventív céllal alkalmazható, ahol valószínűsíthető a penészgombák megjelenése
  • Hogy gátolja a falpenész kialakulását

Javasoljuk-e a biocidos termékek használatát?

Vannak helyek és szituációk, ahol a technológia jelen állása szerint más megoldást nem lehet alkalmazni. Az ilyen felületekhez a Valmor penészgátló falfestéket szoktuk javasolni.

Kattints IDE és nézd meg hol kapod meg a legközelebb a legjobb áron!

Meszelés a penész megszűntetésére?

Városi legenda, de sajnos nem tartós megoldás. A természetes mész lúgos kémhatása miatt közismert fertőtlenítő szer, de a friss mész lúgossága jelentősen lecsökken fél év elteltével (ennyi idő kell míg az oltottmész mészkővé változik)

„Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport.” - (Oliver Cromwell)

A mi esetünkben a falak szárazon tartása lehet célravezető, és itt érkezünk el a hőhíd okán kialakult falpenészhez, melyre tökéletes megoldás lehet a VALMOR AIR FLOW Hőtükör-Festék.

  • azonnali és tartós megoldást nyújt a hőhíd okán kialakult falpenésszel szemben
  • csökkenti a hőveszteséget a falakon és a mennyezeten keresztül
  • megszünteti a falak hideg érzetét
  • egyenletesebb hőeloszlású falon a páralecsapódás mértéke csökken
  • nem gátolja a falak lélegzését

és ami talán a legfontosabb, nem tartalmaz biocidokat és tartós megoldást nyújt!

Ha csak kisebb felület kezelését szeretnéd elvégezni keresd az 1 literes kiszerelést IDE Kattintva, mely 3 m2-re elegendő festéket tartalmaz. Ha pedig nagyobb falakat festenél keresd 20 és 40 m2-es csomagjainkat!

Amennyiben bármilyen észrevételed felmerül várjuk hozzászólásodat! Továbbá, ha hasznosnak találtad és még a napi jótetted is kipipálnád megköszönjük, ha megosztod cikkünket!:)

2020.01.12.