Regisztrálom a Boltomat!

VALTTI AKVACOLOR

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • természetes olaj alapú
  • korszerű favédelem 

Vízhígítású, természetes olaj alapú áttetsző fakonzerváló anyag, növényi olaj-alkid kötőanyaggal. Beszívódik a fába, az első kezelés alkalmával nem alkot filmréteget. Védi a fát az időjárás hatásaitól; lelassítja a nedvesség, a napfény, a penészgombák és a kékpenész káros hatását. Gerendák, fűrészelt és csiszolt felületek, falemezek, impregnált tartósfa és hőkezelt fa felületek festésére a használati utasítás betartása mellett. ALKALMAZÁSITERÜLET: Kültéri fa falfelületek és kerítések kezelése. Új és korábban favédő anyaggal kezelt fa szerkezetek kezelése.   

Bázisfesték! (EP) Színek: a Tikkurila Valtti színkártya szerint Minden esetben színezett terméket használjon. A végső színt a festett felület a teljes száradás után éri el. 

Felhívjuk figyelmét, hogy a feltüntetett ár a bázis festékre vonatkozik! A színre keverés költségeiről kérjük érdeklődjön a forgalmazó üzletnél! Köszönjük 

FELHASZNÁLÁS: 

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendőfelület legyen száraz,vagyis a fa nedvességtartalma legyen 20% alatt. A festés és a száradás alatt a levegő, a festendő felület és a Valtti Akvacolor hőmérséklete legyen legalább 5°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt. Optimális felhordási körülmények:szélcsend, felhős ég és10-20°C-os levegő hőmérséklet. 

FELÜLETELŐKÉSZÍTÉSE: Kezeletlen felületek: Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket, és a laza rostokat drótkefével. A penészes felületeket mossa le Homeenpoisto penészeltávolító folyadékkal, a használati utasítás betartása mellett. Alapozza a felületet az építkezés lehető legkorábbi szakaszában Valtti Base, vagy Valtti Akvabase alapozóval. Védje a növényzetet az alapozók lecsöpögésétől. Korábban fakonzerválóval kezelt felületek: Távolítsa el a felületről a laza, leváló rostokat és részeket és az elöregedett, szürke felületeket kaparóvassal és/vagy drótkefével. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket, majd szükség esetén mossa le Homeenpoisto penészeltávolító szerrel. A kezeletlen alapig lekoptatott felületeket alapozza Valtti Base, vagy Valtti Akvabase alapozóval. Ha a fa felszínén jól látható, esetleg fényes réteg marad, távolítsa azt el teljesen, vagy legalábbis csiszolja meg alaposan a felületet. 

FELHORDÁS: A lehetséges színkülönbségek elkerülése érdekében biztosítson a felületre elegendő színezett Valtti Akvacolort, s a teljes mennyiséget keverje össze egy kannában/edényben. Felhordás előtt és közben is időnként, keverje el alaposan a Valtti Akvacolort. Hordja fel a fakonzerválót egyenletesen, egy felületi részre, vagy egy pár deszka hosszában egyszerre, a lehetséges átfedések elkerülése végett. Hordjon fel a Valtti Akvacolorból bőségesen a bütü részeken. A fűrészelt felületeket kezelje kétszer. A csiszolt fa, vagy gerenda felületeket kezelje egy-két vékony rétegben. A kezeletlen, új felület megfelelő védelmét csakis színezett fakonzerválóval biztosíthatja. A későbbiekben rendszeresen ellenőrizze a fakonzerválóval kezelt felület állapotát, s ha a Valtti Akvacolor kezd eltűnni a felületről, alkalmazzon felújító kezelést. A fedőréteg felhordása előtt ellenőrizze a faanyag és/vagy a gerendaszerkezet állapotát. 

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb fakonzerválót, mossa le azokat szappanos vízzel, majd öblítse le tiszta vízzel. A festőszerszámokra száradt fakonzerválót mossa le Pensselipesu-val. 

FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA: A festék normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hónap alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a festett felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel a festés után tisztítani kell, tegye azt egy puha kefével, vagy enyhén nedves törlőruhával. Egy hónap elteltével: tisztítsa a felületet a Huoltopesu tisztítófolyadék és víz 1:10 arányú elegyével. Az erősen szennyezett felületeket és foltokat tisztítsa a töményebb tisztítószeres oldattal (1 egység tisztítószer: 1 egység víz). A tisztítás után öblítse le a felületet tiszta vízzel és hagyja megszáradni. 

FELÚJÍTÁS: Ellenőrizze rendszeresen a fakonzerválóval kezelt felület állapotát, s szükség esetén, ha a Valtti Akvacolor kezd eltűnni a felületről, alkalmazzon felújító kezelést. Általában a napos oldalon gyorsabban szükségessé válik a felújítás, mint az árnyékos oldalon. Ebben az esetben csak a jobban kifakult felületeket újítsa föl.   

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  4-8m 2 /l/rétegafűrészelt,durvafelületeken 8-12m 2 /l/réteggerendákonéscsiszoltfelületeken A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.
Száradási és átvonhatósági idő:  érintésszáraz 2-3óramúlva, átfesthető 24 óra múlva A felhordást követő pár nap alatt kerülje a felület mechanikai terhelését, mert a felület akkor még nem éri el a teljes keménységet
Hígítás, eszközök tisztítása: vízzel
Felhordási módok: ecset,szórás
Szín:  bázis
Fényesség: nincs meghatározva
Kiszerelés:  0,9l,2,7l,9l 

Termékváltozatok

900 ml, bázis EP, matt
30 ajánlat
2.7 l, bázis EP, matt
30 ajánlat
9 l, bázis EP, matt
30 ajánlat
3 db termékváltozat elérhető