Regisztrálom a Boltomat!

UVERAPID 5 kétkomponensű gyorsragasztó

Ajánlja a terméket másoknak!

Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

UVERAPID 5 kétkomponensű gyorsragasztó

Az UVERAPID 5 gyorsragasztó sokoldalúan felhasználható olyan ragasztási esetekben. ahol nagy ragasztó erő elérése és annak tartós fennmaradása szükséges Az UVERAPID 5-tel polietilén, lágy PVC és "Plexi" üveg kivételével jóformán minden anyag ragasztható. Acél, színesfémek, rozsdamentes acél, kő, beton, kerámia, csempe, üveg, hőre keményedő műanyagok, fröccsöntött polisztirol, poliuretán és polisztirol habanyagok (pl. Hungarocell), fa, farostlemezek önmagukhoz és egymáshoz való ragasztására alkalmazható. Ha a ragasztó 1 : 1 arányú keverékéhez teljesen száraz finom homokot (vagy cementet) keverünk, az így nyert masszával repedezett beton járófelületeket javíthatunk ki, levált csempéket ragaszthatunk vissza. Felhasználható üvegszövet, üvegpaplan erősítéssel fém, fa, üvegváz, műanyagszerkezetek hiányainak pótlására.

1           Felület előkészítés

A ragasztandó felületeket a ragasztás megkezdése előtt meg kell tisztítani portól, zsíros, olajos szennyeződésektől, rozsdától, oxidrétegtől és dörzspapírral vagy dörzsvászonnal fel kell érdesíteni.

2       Felhasználási javaslat

Az UVERAPID 5 "A" és "B" komponensek tubusainak zárólapját szúrjuk fel a zárókupak kiszúrójával, íly módon azonos átmérőjű nyílásokat kapunk, amelyek biztosítják az azonos mennyiségek kinyomását. Nyomjunk az "A" és "B" komponensből azonos hosszúságú csíkot a tubustartó hátlapjára és a mellékelt kanállal alaposan keverjük össze a komponenseket. A keverék felhasználhatósági idejét az összekevert mennyiség és a felhasználási hőmérséklet befolyásolja. Kb. 1 cm hosszúságú "A" és "B" komponens keverékének felhasználási ideje 25 °C-on 5 perc. Ugyanezen mennyiségeket 0-5 °C-on használva kb. háromszorosra nő a feldolgozhatósági idő.

3. A ragasztás kivitelezése

A jól összekevert ragasztót a mellékelt keverőlapát. vagy egyéb eszköz segítségével vékony rétegben kenjük fel mindkét ra­gasztandó felületre, majd nyomjuk össze, hogy levegőréteg ne maradjon közöttük. Összeillesztés után a kitüremlett ragasztót távolítsuk el. Vízszintes felületű ragasztásnál célszerű egyenletesen terhelni, függőleges felületű ragasztásnál rögzíteni (bandázs) a ragasztott részt.

4. Kikeményedés, használatbavétel

Az összekevert két komponenst 3-5 percen belül kell felhasználni. Szobahőmérsékleten a ragasztóval bekent felületről a rögzítés kb. 10-20 perc múlva már levehető. A ragasztott tárgy ez idő után már mozgatható. A teljes átkeményedéshez azonban 12 óra szükséges. Ez idő alatt éri el végleges szilárdságát a ragasztó. Ezen idők a hőfok emelésével csökkenthetők.

5. Higiénia-tisztítás

Kerülni kell, hogy a ragasztóanyag a szemmel vagy bőrrel érintkezésbe kerüljön. A ragasztóval szennyezett bőrfelületet oldószeres (aromás higító, aceton pl.) ronggyal, majd szappannal és meleg vízzel kell lemosni. A keverőlapról és kanálról a ragasztó oldószeres ronggyal letörölhető. A ragasztó kikeményedett maradéka a kanálról vagy keverőlapról csak azok hajlítgatásával távolítható el.

6. Tárolási, garanciális idő : hibátlan göngyölegben 2 év. Tűzveszélyes anyagokat nem tartalmaz.

Termékváltozatok

1 db2x25g
Készleten
Érdeklődjön
Nincs elérhető termékváltozat!