Regisztrálom a Boltomat!
MODAKRIL SZILIKÁT MÉLYALAPÓZÓ

MODAKRIL SZILIKÁT MÉLYALAPÓZÓ

Ajánlja a terméket másoknak!

Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

10 l, tejfehér
8 ajánlat
Érdeklődjön
1 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

MODAKRIL SZILIKÁT MÉLYALAPÓZÓ

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

  • Hígithatóság: A felület minőségétől függően.
  • Kiadósság: 0,1-0,3 liter/m2 a fal szívóképességétől függően
  • Kiszerelések: 10 liter
  • Átfesthetőségi idő: 24 óra 
  • Száradási idő: 4 óra
  • Javasolt rétegszám: A felület szívóképességétől függően 1-2 rétegben.

JELLEMZŐK

A MODAKRIL SZILIKÁT mélyalapozó felhasználásra kész kálium-szilikát kötőanyagot tartalmazó, tejfehér alapozó. A MODAKRIL SZILIKÁT mélyalapozó kiegyenlíti  az alapfelületet szívóképességét és leköti a rajta maradt port. Javítja a régi bevonatok szilárdságát valamint megszünteti a krétásodást. A fal páraáteresztő képességét nem befolyásolja. 

MILYEN FELÜLETEKRE A LEGJOBB?

A MODAKRIL SZILIKÁT mélyalapozó alkalmazható kül- és beltérei felületeken. Kiemelten javasolt műemléképületek felújításához. A MODAKRIL SZILIKÁT homlokzatfesték felhordása előtt szükséges az alkalmazása. Az alapozó erősen szívó, porló, ásványi és egyéb alapfelületek szíváskiegyenlítésére és szilárdítására szolgál. 

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Az alapozandó falfelület kellően szilárd, száraz és pormentes legyen. A laza, pergő részeket távolítsuk el mechanikai úton, a vakolathibákat javítsuk. A kisebb felületi hibák javítására DEKO kültéri porglett alkalmazható. A javított (illetve frissen glettelt) felületeket csiszoljuk, illetve portalanítsuk.  Azokat a felületeket, amelyekre nem kerül homlokzatfesték (üveg, kerámia, fém, fa, stb..) gondosan takarjuk le, mert az alapozó nyomot hagy illetve későbbi átfestésük során tapadási problémákat okozhat.

A termék felhasználása 7°C és 25°C közötti alapfelületi-, környezeti hőmérséklet megléte esetén javasolt. Az esős időben és tűző napon való munkavégzés nem javasolt.Az impregnálás előtt kis területen végezzünk próbaalapozást a felület szívóképességének a megállapítására. Az alapozást korongecsettel célszerű végezni, azért, hogy az alapot jól átitassuk. A magas szívóképességgel rendelkező falfelületet hígítatlan MODAKRIL Szilikát mélyalapozóval kell beereszteni. A mélyalapozónak a felület pórusaiba teljesen be kell szívódnia, mélyalapozó ne képezzen a felületen fényes réteget, mert ez a túladagolásnak a jele. Az alapozó megszáradása után a felületet Modakril SZILIKÁT homlokzatfestékkel vagy HÉRA Páraáteresztő szilikát belső falfestékkel kell átfesteni. Közvetlenül a használat után vízzel; később a megszáradt festék csak erős oldószerekkel, pl. nitrohígító távolítható el.