Regisztrálom a Boltomat!

MIRANOL

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • tartós felületek kültérben és beltérben
  • radiátorokra és fűtőtestekre is megfelel

Magasfényű, tixotróp (csepegés mentes), kevéssé kellemetlen szagú alkid festék kül- és beltéri fa -és fém felületekre. Könnyen használható: nem csöpög el és jó önterülő képességgel rendelkezik.

Alkalmazási terület: Ablakok, ajtók, bútorok, gyerekbútorok, kerékpárok, cégtáblák festésére. A termék alkalmas korábban alkid vagy savkatalizátoros festékkel bevont felületek újrafestésére. 

Bázisfesték! (AésC) Színek:Tikkurilabeltéri és kültéri színkártyák szerint. A kültéri használatra való alkalmasságról kérjen információt a festékboltban. 

Felhívjuk figyelmét, hogy a feltüntetett ár a bázis festékre vonatkozik! A színre keverés költségeiről kérjük érdeklődjön a forgalmazó üzletnél! Köszönjük 

 FELHASZNÁLÁS: 

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendő felület legyen száraz, tiszta, a l e v e g ő hőmérséklete legyenlegalább 5°C,páratartalma pedig 80% alatt. Figyelem! A száradás a fönti körülmények között jóval lassabb, mint a „normál” körülmények között (23°C–os levegő hőmérsékletű és 50%-os relatív páratartalom mellett). Az Avatint színpasztákkal színezett sötét árnyalatok száradása a leglassabb. 

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE: Festetlen felületek: Távolítsa el a felületről a port, a rozsdát , a zsíros , olajos , a viaszos és egyéb , szennyeződéseket. A fa felületeket alapozza Otex Tapadó Alapozóval (Otex Adhesion Primer). Erős színek esetén használjon a fedőfesték színéhez hasonló, két-három árnyalattal világosabb (A-bázisból keverhető) színű alapozót. A beltéri száraz helyiségekben lévő acél felületeket festheti rögtön Miranol-lal. Más esetekben ajánlott a Rostex Super Metal Primer alapozó használata. A kültéri és a beltéri, nedves helyiségekben lévő acél felületeket alapozza Rostex rozsdagátló alapozóval (Rostex Metal Primer). A horganyzott és az alumínium felületeket alapozza világosszürkére kevert Rostex rozsdagátló alapozóval. Az alumínium felületeket alapozás előtt csiszolja meg. Korábban festett felületek: Mossa le a felületet Maalipesu-val, gondosan öblítse le, majd hagyja megszáradni. Távolítsa el a laza, lepergő festékrétegeket kaparóvassal, majd csiszolja meg az egész felületet. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. A töréseket, repedéseket, szöglyukakat töltse ki, a felületi egyenetlenségeket egyenlítse ki Spakkeli Alkid Tapasszal (Spakkeli Alkyd Putty). Száradás után csiszolja meg a javított felületeket, majd portalanítsa azokat. A rossz állapotban lévő felületeket alapozza Otex Tapadó Alapozóval (Otex Adhesion Primer).

FELHORDÁS: Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Szükség esetén hígítsa a festéket; ecsettel való felhordás esetén 1050-es lakkbenzinnel, szórással való felhordás esetén 1032- es hígítóval. Hordja fel a festéket ecsettel, vagy szórással, 1-2 rétegben. 

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd tisztítsa azokat 1050-es lakkbenzinnel, vagy Pensselipesu-val 

FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA: A festék normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hónap alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a festett felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel a festés után tisztítani kell, tegye azt finoman egy puha kefével, vagy egy nedves törlőruhával. Egy hónap elteltével: tisztítsa a felületet semleges (pH 6-8) mosogatószerrel, egy puha kefével, szivaccsal vagy törlőruhával. Az erősen szennyezett felületeket tisztítsa enyhén lúgos (pH 8-10) tisztítószerrel, egy szivaccsal, vagy törlőruhával. A tisztítás után gondosan öblítse le és szárítsa meg a felületet. Kövesse a gyártó utasításait a mosószer adagolásával kapcsolatosan. FELÚJÍTÁS: AMiranol-lalfestettfelületeketMiranol-lal,vagyhasonlótípusúoldószeresbázisúfestékkel lehetfelújítani.Kövesseakorábbanfestettfelületekrevonatkozóutasításokat. 

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  fém felületek: 12-14 m2 /liter/réteg, csiszolt fa felületek: 10-12 m2 /liter/réteg A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívóképességétől és a felhordás módjától
Száradási és átvonhatósági idő:  porszáraz3-4óramúlva, átfesthető kb. egy nap múlva
Hígítás, eszközök tisztítása: 1050-eslakkbenzinnel,szórásesetén1032-eshígítóval
Felhordási módok: ecset,henger,szórás
Szín:  bázisfesték, színezhető: Tikkurila beltéri és kültéri színkártyák szerint
Fényesség: magasfényű
Kiszerelés:  0,225l,0,9l,2,7l,9l 

Termékváltozatok

225 ml, bázis A, magasfényű
33 ajánlat
225 ml, bázis C, magasfényű
33 ajánlat
900 ml, bázis A, magasfényű
33 ajánlat
900 ml, bázis C, magasfényű
33 ajánlat
2.7 l, bázis A, magasfényű
33 ajánlat
2.7 l, bázis C, magasfényű
33 ajánlat
9 l, bázis A, magasfényű
33 ajánlat
9 l, bázis C, magasfényű
33 ajánlat
8 db termékváltozat elérhető