Regisztrálom a Boltomat!
KIVA Beltéri lakk

KIVA Beltéri lakk

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

0.9 l, színtelen, fényes
26 ajánlat
Érdeklődjön
0.9 l, színtelen, selyemfényű
26 ajánlat
Érdeklődjön
2.7 l, színtelen, fényes
26 ajánlat
Érdeklődjön
2.7 l, színtelen, selyemfényű
26 ajánlat
Érdeklődjön
9 l, színtelen, selyemfényű
26 ajánlat
Érdeklődjön
5 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők:

  • nem sárgul
  • jó kopásálló
  • gyermekjátékokra is megfelel 
  • beltéri fa felületekre

TERMÉKTÍPUS: Vízhígítású, kevésbé kellemetlen szagú, nem sárguló akrilát lakk beltéri fa felületekre. Alkalmas festett felületek védő jellegű lakkozására is. Nem alkalmas padlók lakkozására. Színezhető: Tikkurila Beltéri Lakk színkártya szerint. Felhívjuk figyelmét, hogy a feltüntetett árak a színtelenre vonatkoznak, a színre keverés költségeiről érdeklődjön a forgalmazó üzlettől. Köszönjük

ALKALMAZÁSI TERÜLET: Asztalok, székek, könyvespolcok, fa falburkolatok és mennyezetek, ajtók, játékok, stb. lakkozása.

FELHASZNÁLÁS:

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendő felület legyen száraz, tiszta, a levegő és a festendő felület hőmérséklete legyen legalább 10°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE: Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza, lepergő rétegeket. A kezeletlen fa felületeket nedvesítse be, hogy a laza rostok kiálljanak a felületből. Hagyja a felületet megszáradni, majd csiszolja le. A rossz állapotban lévő festékrétegeket teljes mértékben távolítsa el. A töréseket és repedéseket, szöglyukakat töltse föl, a felületi egyenletlenségeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A javított és a fényes felületeket alaposan csiszolja le.

FELHORDÁS: Felhordás előtt és közben is időnként, keverje el alaposan a lakkot. Hordjon fel két-három réteg Kiva Beltéri Lakkot a felület minőségétől és a kívánt színmélységtől függően. Fessen mindig szálirányban és kerülje az átfedéseket. A végső színhatás függ a lakkozott fa fajtájától, eredeti színétől és keménységétől. A kiválasztott fényfokozatot általában két réteg lakk felhordásával lehet elérni. Színezett lakk használata esetén javasolt egy különálló fadarabon próbalakkozást végezni. A kezelt felület végső színhatása függ a fa fajtájától, annak keménységi fokától és eredeti színétől, valamint a felhordott rétegek számától. Az első réteghez hígítsa a lakkot 20-30%- ban vízzel. Általában véve a kívánt végeredményt két réteg felhordásával lehet elérni. Kezeljen egy-egy felületi egységet egyszerre, szünetek nélkül. Az egységes színhatás elérése érdekében fessen egyszerre egy felületi egységet a teljes hosszában.

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb lakkot, majd mossa le azokat vízzel. A festőszerszámokra száradt lakkot mossa le Pensselipesu-val.

FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA: A felhordástól számított egy hónapig ne tisztítsa a felületet. Egy hónap elteltével: Az elszennyeződött felületeket tisztítsa semleges (pH 6-8) tisztítószerrel (pl. mosogatószeres vízzel) egy törlőruhával, szivaccsal, vagy egy puha kefe segítségével. A tisztítás után ne hagyja a felületet nedvesen. Az erősen szennyezett felületeket tisztíthatja enyhén lúgos (pH 8-10) tisztítószerrel, egy törlőruhával, vagy szivaccsal. Tisztítás után alaposan öblítse le a felületet tiszta vízzel. 

FELÚJÍTÁS: A Kiva Beltéri Lakkal festett felületet Kiva Beltéri Lakkal, vagy hasonló vizes bázisú lakkal lehet felújítani. 

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  8-14 m2 /l/réteg A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.
Száradási és átvonhatósági idő:  érintésszáraz ½ óra múlva, átfesthető 2-3 óra múlva. A teljes szárazságot és kikeményedést kb. 2 hét alatt éri el a felület. Ez alatt az idő alatt lehetőleg kerülje a nehéz terhelést, és ne helyezzen el tárgyakat a felületen.
Hígítás, eszközök tisztítása: vízzel, szükség esetén, max. 5%-ban
Felhordási módok: ecset, szivacs, szórás A Kiva Beltéri Lakk felhordására legjobban a poliészter- és a neylonszálas ecsetek felelnek meg.
Szín:  színtelen, színezhető
Fényesség: félfényes, fényes
Kiszerelés:  0,9 l, 2,7 l, 9 l