Regisztrálom a Boltomat!

ACRYL FAS homlokzatfesték

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

 • erősen víztaszító;
 • jó fedőképességű;
 • a légköri hatásokkal szemben ellenálló;
 • felhordása egyszerű

Alkalmazás

Az Acryl fas polimer kötőanyagok vizes diszperzióján alapuló elemi szálas homlokzatfesték. Alkalmas szilárd, rusztikusan megmunkált, illetve durva és simított (enyhén érdes), javított és az érdesség szempontjából nem egyenletes homlokzatfelületek (legalább egy hónapos mészcement és cement vakolatok, legalább egy hónapos vakolatlan beton homlokzatfelületek, szálerősítésű cement és ahhoz hasonló homlokzati elemek stb.) dekoratív védelmére. A vékony szintetikus szálakkal megerősített filmréteg a barázdákban, vájatokban vagy üregekben túlságosan vastagon felhordott rétegekben nem repedezik meg, jól áthidalja a hajszálrepedéseket, azaz a max. 0,3 mm széles repedéseket is. Felhordása lehetséges a régi jól tapadó akril, szilikátos és szilikonos festékrétegekre és a dekorációs vakolatokra (2.0 mm szemcseméretig) is. A lefestett felületek sokáig ellenállnak a legelterjedtebb fali algákkal és penésszel szemben, ezért a Acryl fas alkalmas a fali algával vagy penésszel fertőzött homlokzatfelületek karbantartó festésére is, amennyiben azokat előtte alaposan fertőtlenítjük. A festéket kiváló fedőképesség, jó páraáteresztő-képesség és nagyfokú víztaszító-képesség jellemzi. A filmréteg kiválóan tapad a felülethez és a füstgázokkal, UV-sugárzással és egyéb légköri hatásokkal szemben ellenálló, ezért bármilyen időjárási körülmények között tartós marad még a minimális tetőeresszel rendelkező magasabb épületek csapadéknak erősen kitett homlokzatfelületein is.

Színárnyalatok

 • fehér (1001-es árnyalat)
 • a JUB színkártya 2, 3, 4 ,5 re végződő színárnyalata (a JUMIX színkeverő állomásokon az értékesítési helyeken)
 • a JUB FAVOURITE FEELINGS színkártya C;D;E;F-re végződő színárnyalata (a JUMIX színkeverő állomásokon az értékesítési helyeken)
 • színezhető néhány idegen színkártya* színárnyalatában is (a JUMIX színkeverő állomásokon)
 • bizonyos feltételek mellett a vevők egyedi igénye szerinti árnyalatban is gyártható
 • a különböző árnyalatú festékeket tetszés szerinti arányban keverhetjük egymással!
 • Bizonyos korlátozások miatt az árnyalatok száma alacsonyabb lehet, mint a színkártyák teljes árnyalata.

A felület előkészítése

A felület legyen szilárd, száraz és tiszta – rosszul tapadó részektől, portól, olaj- és zsírmaradványoktól és egyéb szennyeződésektől mentes. Normál körülmények között (T = +20 ºC, levegő rel. páratart. = 65 %) az új vakolatok és kiegyenlítő anyagok száradási, illetve érési ideje vastagság milliméterenként legalább 1 nap, a betonfelületek száradási ideje pedig legalább egy hónap. Felújító festés esetén a felületről eltávolítjuk a régi gyengén tapadó részeket, és a vízben gyorsan oldódó festékrétegeket, szórt festékeket és egyéb dekoratív rétegeket. Elsősorban az erősen szennyezett homlokzatfelületek esetében, betonfelületek esetében, valamint a fali algával és falpenésszel fertőzött homlokzatfelületek esetében javasoljuk a forró víz- vagy gőzsugárral történő mosást – az utóbbiak esetében a mosást követően mindenképp fertőtlenítsünk. A sérült homlokzatfelületek esetleges javításakor csak azokat az eljárásokat végezzük el, amelyek az érdesség tekintetében viszonylag magas fokú egyenletességet biztosítanak. A felület textúra béli és szerkezet béli különbségeit nem lehet megszüntetni, gyakran a festést követően még láthatóbbá és még zavaróbbá válnak. Mind az első festés mind a felújító festések előtt kötelező az alapozó bevonat alkalmazása. Javasoljuk a vízzel hígított JUKOLprimert-t (JUKOLprimer : víz = 1 : 1), a vízzel hígított SILICONEprimer (SILICONEprimer: víz = 1 : 1), a vízzel hígított AKRIL emulzió (AKRIL emulzió : víz = 1 :1), vagy akár a vízzel hígított festéket (ACRYLfas : víz = 1 : 1), melyeket festő- vagy kőműves ecsettel, hosszúszőrű teddy-hengerrel vagy textil festőhengerrel hordjuk fel, de szórással is felvihetjük. Abban az esetben, ha a felületen 0,3 mm-l nem nagyobb hajszálrepedések találhatóak egy vagy két réteg REVITALprimer-t kell alkalmazni. Ebben az esetben az alapozót 10% -ig lehet hígítani SILICATE primer-l és jól átkeverni, felhordása csak festő vagy kőműves ecsettel megengedett. Normál körülmények között (T = +20 ºC, levegő rel. páratart. = 65 %) a záró festékréteg felvitelét az alapozó bevonat felhordása után 6 órával (AKRIL EMULZIÓ, SILICONEPRIMER vagy ACRYfas esetén) illetve 12 órával (JUKOLprimer és REVITALprimer esetén) kezdhetjük meg.

Becsült, illetve átlagos anyagszükséglet (a felület nedvszívó-képességétől és érdességétől függően): JUKOLprimer 90 – 100 ml/m2 vagy SILICONEprimer 90 – 100 ml/m2 vagy AKRIL Emulzió 90 – 100 g/m2 vagy ACRYLfas 90 – 100 ml/m2 vagy REVITALPrimer ~300 ml/m2

A festék előkészítése

Használat előtt a festéket alaposan összekeverjük, amennyiben szükséges, a konzisztenciának megfelelő technikával és felhordási feltételeknek megfelelően vízzel hígítjuk (legfeljebb 10%).! A zárófelület (vagy inkább: az ugyanazzal az árnyalattal festett összes felület) átfestéséhez szükséges festéket egy megfelelő méretű edényben összekeverjük. Az olyan nagy felületek esetén, amikor ezzel a módszerrel technikailag nem megoldható az egy réteghez szükséges festékmennyiség, az összekeveréshez használt edényben először összekeverünk legalább három kannányi festéket. Amikor az így előkészített festék egyharmadát elhasználjuk, egy újabb festéket öntünk az edénybe, és jól összekeverjük a többivel stb. Az ugyanabból a gyártási sarzsból származó hígítatlan fehér festéket nem szükséges kiegyenlíteni. A festék bárminemű „javítása” (színezőanyagok hozzáadása, hígítás stb.) festés közben tilos. Az egyes felületek festéséhez szükséges festékmennyiséget a felületek mérete és az átlagos anyagszükséglet alapján számítjuk ki, ill. becsüljük meg, speciális esetben pedig egy megfelelő nagyságú tesztfelületen történő méréssel határozzuk meg az anyagszükségletet.

A festék felhordása

A festéket két (kivételes esetben akár három) rétegben visszük fel hosszúszőrű teddy-hengerrel, illetve textil festőhengerrel (a szőrök, illetve a szálak hossza 18-20 mm; használható természetes vagy műszőrme, illetve különböző szintetikus szálakból – poliamid, dralon, vestan, nylon, perlon vagy poliészter – készült textil), diszperziós festékek felhordására alkalmas festőecsettel. Hengerrel történő felhordás esetén használjunk lehúzórácsot; a második, illetve harmadik felhordás csak akkor lehetséges, ha az előző réteg már teljesen száraz – normál körülmények között (T = +20 ºC, levegő rel. páratart. = 65 %) ez körülbelül 6 óra elteltével lehetséges (alacsonyabb hőmérséklet és magas relatív páratartalom mellett a száradási idő lényegesen meghosszabbodhat!). Az egyes falfelületeket az egyík széltől a másikig megszakítás nélkül festjük. A fentiektől eltekintve a standard hosszúszőrű teddy-hengerrel nem elérhető felületeket (külső és belső sarkok, vájatok, szűk spaletták stb.) minden festékréteg esetén megfelelő ecsettel vagy az adott feltételeknek megfelelő kisebb festőhengerrel mindig előre dolgozzuk ki. A festés csak megfelelő időjárási körülmények között, illetve kedvező mikroklimatikus feltételek mellett végezhető: a felület és a levegő hőmérséklete ne legyen +5 ºC-nál alacsonyabb vagy +35 ºC-nál magasabb, a levegő relatív páratartalma pedig ne legyen 80%-nál magasabb. A homlokzatfelületeket a napsütéstől, széltől vagy csapadéktól takarással védjük, de a védelem ellenére eső, köd vagy erős szél (>30 km/h) esetén nem dolgozunk. A frissen festett felületek csapadékkal (festékréteg kimosódása) szembeni ellenállósága normál körülmények között (T = +20 °C, levegő rel. páratart. = 65 %) legkésőbb 24 óra elteltével alakul ki.

Becsült illetve átlagos anyagszükséglet kétrétegű felhordás esetén (a felület nedvszívó képességétől és érdességétől függően) 200-400 ml/m2

A szerszámokat a használatot követően azonnal mossuk le alaposan vízzel, a megszáradt foltokat nem lehet eltávolítani.

Termékváltozatok

2 l, fehérAkril, elemi szálas
Online rendelhető
2890Ft
5 l, fehérAkril, elemi szálas
Online rendelhető
7150Ft
15 l, fehérAkril, elemi szálas
Online rendelhető
16690Ft
Nincs elérhető termékváltozat!