Regisztrálom a Boltomat!
Inntaler szilikát homlokzatfesték

Inntaler szilikát homlokzatfesték

Ajánlja a terméket másoknak!

Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

16 l, fehér, matt
12 ajánlat
Érdeklődjön
2 l, fehér, matt
12 ajánlat
Érdeklődjön
4 l, fehér, matt
12 ajánlat
Érdeklődjön
8 l, fehér, matt
12 ajánlat
Érdeklődjön
4 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők:

  • matt, színtartó
  • kiváló időjárásállóságú
  • magas fehérség

Műanyag diszperzióval kombinált szilikát alapú festék, amely a diszperziós és a hagyományos szilikátfestékek előnyös tulajdonságait egyesíti. Bevonata matt, színtartó, kiváló időjárásállóságú, az alaphoz kiválóan tapad.

Alkalmazási terület

Épülethomlokzatok, egyéb kül- és beltéri falfelületek vagy már korábban szilikátfestékkel, illetve mésszel festett falfelületek bevonására használható. Gipsz- és korábban diszperziós festékkel festett felületeken ne alkalmazzuk!

Felhasználás

Az alapfelületnek szilárdnak, tisztának, száraznak, portól és olajtól mentesnek kell lennie. A régi felületekről a táskásodó, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani. Új vakolatok festésénél, valamint az előkészített régi vakolatok megerősítésére javasoljuk az Inntaler szilikát mélyalapozó használatát. Az alapozott felületre min. 12 óra kötési idő után hordható fel az Inntaler szilikát homlokzatfesték, melyet a felhasználás előtt gondosan fel kell keverni. A festék felhordása ecseteléssel, hengerezéssel történhet 2-3 rétegben. Az egybefüggő felületeket minél gyorsabban, megszakítás nélkül célszerű festeni, a szomszédos munkafelületek határvonalát jól eldolgozva. A rétegek felhordása között biztosítsuk a megfelelő (12 óra) kötési időt. Festeni +5°C és +30°C közötti levegő- és falhőmérséklet mellett lehet. Tűző napon, esőben illetve erősen párás vagy szeles időben kerüljük a festék felhordását, mert az egyenetlen száradás miatt foltosodás jelentkezhet. Az elcsöppent festéket azonnal bő vízzel le kell mosni. A termék a gyártástól számított három nap érési idő után használható. Festés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni. Használat után az edényt gondosan le kell zárni. A festésre nem kerülő, mázolt, üveg- és egyéb felületeket a terméktől letakarással védeni kell.

Összetétel

kálium-szilikát, műanyag diszperzió, pigment, kálcium-karbonát, festékadditív, víz

Tulajdonságok

Műanyag diszperzióval kombinált szilikát alapú festék, amely a diszperziós és a hagyományos szilikátfestékek előnyös tulajdonságait egyesíti. Bevonata matt, színtartó, kiváló időjárásállóságú, az alaphoz kiválóan tapad. Lég- és pára áteresztő képessége kiemelkedő, sokkal intenzívebb természetes átszellőzést biztosít, mint a diszperziós falfestékek. Műemlék épületek festésére is alkalmas.

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  1,6 m2/liter (2 rétegben) a felület minőségétől függően
Száradási és átvonhatósági idő:  12 óra (20°C-on)
Hígítás, eszközök tisztítása: max. 5% vízzel
Felhordási módok: hengerezéssel, ecseteléssel
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Szín:  fehér
Fényesség: matt
Kiszerelés:  2 l, 4 l, 8 l, 16 l 
Minőségmegőrzési idő: bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 12 hónapig 5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Veszélyességi osztály E Nem tűzveszélyes