Regisztrálom a Boltomat!
EVERAL MAGASFÉNYŰ ZOMÁNCFESTÉK

EVERAL MAGASFÉNYŰ ZOMÁNCFESTÉK

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

2.7 l, bázis A, magasfényű
33 ajánlat
9911Ft-tól
2.7 l, bázis C, magasfényű
33 ajánlat
8103Ft-tól
9 l, bázis A, magasfényű
33 ajánlat
Érdeklődjön
9 l, bázis C, magasfényű
33 ajánlat
Érdeklődjön
900 ml, bázis A, magasfényű
33 ajánlat
3681Ft-tól
900 ml, bázis C, magasfényű
33 ajánlat
3700Ft-tól
6 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • tartós felületet képez
  • megfelel fára és fémre 

Bázisfesték: A és C Színek: a Tikkurila Symphony színkártya színei, az NCS és a RAL színrendszerek színei közül a színező rendszer által engedélyezett színek. Árajánlatot mindig a forgalmazó üzletben kérjen.

Terméktípus: Magasfényű alkid zománcfesték beltéri és kültéri használatra, cink és egyéb fém felületek, fa- és faszármazék felületek festésére. Ellenáll a mechanikai hatásoknak.

Alkalmazási terület: Bútorok, ajtók, ablakok, kerítések, létrák, póznák, fapadlók, kerékpárok, hirdetőtáblák, csónakok vízzel nem érintkező részeinek, stb. festése.

FELHASZNÁLÁS:

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendő felület legyen száraz, tiszta. A levegő és a festendő felület hőmérséklete legyen legalább 5°C, de ne haladja meg a 40°C-ot. A levegő relatív páratartalma legyen 80% alatt.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE: Távolítsa el a felületről a port, a rozsdát, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződéseket, valamint a laza, lepergő festékrétegeket. Festetlen felületek: A beltéri fa –és faszármazék felületeket alapozza Everal Primer alapozóval. A kültéri fa felületeket alapozza Valtti Alapozóval (Valtti Base). Az acél –és vas felületeket alapozza Rostex (Rostex Metal Primer) rozsdagátló alapozóval. Korábban festett felületek: Az elalgásodott, vagy penészes fa –és faszármazék felületeket kezelje le egy speciális anyaggal, ami eltávolítja a mikroorganizmusokat, majd öblítse le jól vízzel és hagyja megszáradni. Távolítsa el a régi, laza festékrétegeket, csiszolja meg a felületet, majd távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. Zsírtalanítsa a felületet. Alapozza a beltéri felületeket Everal Primer alapozóval. Sötét, vagy kis takaróképességű színekkel való felújítás esetén javasolt a fedőfesték színéhez hasonló, két-három árnyalatnyival világosabb (A-Bázisból színezhető) színre kevert alapozót használni. A fém felületekről távolítsa el a rozsdát drótkefével (ST2-es szintig). Távolítsa el a szennyeződéseket, a vízben oldódó sókat, a zsírokat és olajokat Panssaripesu tisztító folyadékkal. Öblítse le a felületet tiszta vízzel, majd hagyja megszáradni. A régi, fényes festékrétegeket csiszolja mattra. A fém felületeket alapozza Rostex rozsdagátló alapozóval (Rostex Metal Primer). Az Everal Primer-rel, a Rostex-szel és a Valtti Alapozóval (Valtti Base) kezelt felületeket az alapozás után 24 órával lehet a zománccal átfesteni.

FELHORDÁS: A hígított zománcot csak olyan berendezéssel szabad szórni, ami megfelel a jelenleg érvényben lévő károsanyag-kibocsátási szabványok követelményeinek. Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Szórással való felhordás esetén hígítsa a festéket az 1032-es lakkbenzinnel 10-20 térfogat%-ban Hordjon fel 1-3 réteg zománcfestéket a felület minőségétől és állapotától függően.

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd tisztítsa azokat 1050-es lakkbenzinnel.

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  12-14 m2 /liter/réteg, csiszolt fa felületek: 10-12 m2 /liter/réteg A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.
Száradási és átvonhatósági idő:  porszáraz 4 óra múlva, érintésszáraz 6-7 óra múlva, átfesthető 16 óra múlva
Hígítás, eszközök tisztítása: 1050-es lakkbenzinnel
Felhordási módok: Ecset, henger, szórás
Szín:  kérésre kevert színek színkártya alapján
Fényesség: fényes
Kiszerelés:  0,9 l, 2,7 l, 9 l