Regisztrálom a Boltomat!
Boróka folyékony fa

Boróka folyékony fa

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

200 g, bükk
44 ajánlat
Érdeklődjön
200 g, fehér
44 ajánlat
Érdeklődjön
200 g, fenyő
44 ajánlat
Érdeklődjön
200 g, mahagóni
44 ajánlat
Érdeklődjön
200 g, tölgy
44 ajánlat
Érdeklődjön
750 g, bükk
45 ajánlat
Érdeklődjön
750 g, fehér
45 ajánlat
Érdeklődjön
750 g, fenyő
45 ajánlat
Érdeklődjön
750 g, mahagóni
45 ajánlat
Érdeklődjön
750 g, tölgy
45 ajánlat
Érdeklődjön
10 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők:

  • Gyorsan száradó
  • Könnyen csiszolható, szagtalan
  • Vízzel hígítható, diszperziós fatapasz 
  • Átfesthető vizes diszperziós és oldószeres festékekkel egyaránt

Alkalmazási terület

Kül és beltéri fafelületek -pl. pergola, kerítés, faburkolatok, lépcsők, ajtók, ablakok - egyenetlenségeinek, valamint repedések, lyukak javítására alkalmas.

Felhasználás

Új, légszáraz fafelületet, kültéri alkalmazásnál a károsítók elleni védelem céljából Boróka fakonzerváló alapozóval elő kell készíteni. Ezután kezdődhet meg a fafelületen a tapaszolás. Használat előtt a Boróka folyékony fán esetlegesen kialakult borréteget el kell távolítani, majd jól össze kell keverni. A tapasz spaklival könnyen felhordható. A tapaszt egy rétegben maximum1 mm vastagságban javasoljuk alkalmazni. Nagyobb repedések, hézagok kitöltésére több egyenletes réteget kell felhordani, így elkerülhető a tapasz repedezése. Az egyes rétegek felhordása között - 0,5 mm-es rétegvastagság esetén - a hőmérséklet és a páratartalom függvényében 1-2 óra száradási időt kell biztosítani. A tapasz 2 óra száradási idő után csiszolható. Lazúrozásnál javasoljuk a fa eredeti színéhez leginkább hasonló tapasz alkalmazását, hogy a javítások kevéssé térjenek el. A fa erezetéhez hasonló struktúra alakítható ki a frissen felhordott tapasz felületén megnedvesített szivaccsal, illetve textildarabbal történő áttörléssel. A Boróka folyékony fa különböző színei egymással korlátlan arányban keverhetők. A tapaszolást ne végezzük +10°C alatti levegő-és felülethőmérsékletnél. A Boróka folyékony fával javított felületek átvonására - szükség esetén csiszolás és portalanítás után -Boróka fabevonó lazúr, Cellkolor és Policolor zománcfestékek használhatók. Használat után a munkaeszközöket vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt tapasz csak agresszív oldószerrel távolítható el. A javítást követően edényben maradt tapasz felületét célszerű elsimítani, és az edényt gondosan bezárni. Így elkerülhető a termék bőrösödése, beszáradása. A következő használat előtt a felületi száradás következtében esetleg keletkezett megkeményedett réteget el kell távolítani.

Összetétel: műanyag diszperzió, kálcium-karbonát, pigment, festékadditív, víz  

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  1 m2/kg/1 mm
Száradási és átvonhatósági idő:  20°C-on: 1-2 óra 0,5 mm-es rétegvastagságban, a páratartalomtól függően. Átfesthető: 1-2 óra 0,5 mm-es rétegvastagságban, a páratartalomtól függően.
Hígítás, eszközök tisztítása: szükség esetén max. 2-3% vízzel
Felhordási módok: spaklival
Szín:  fehér, fenyő, bükk, mahagóni, tölgy
Kiszerelés:  0,75L
Minőségmegőrzési idő: 24 hónapig 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Tűzveszélyességi fokozat: E Nem tűzveszélyes!