Regisztrálom a Boltomat!

VALTTI Puuöljy

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • kemény fafajták nagyszerű kezelése 
  • olajjal való kezelés sötétíti a fa színét

Tradícionális oldószeres faolaj. Megvédi a fát a nedvességtől és csökkenti a felületi repedezést. Kültéri fafelületek ápolására alkalmas. Kezeletlen, vagy korábban faolajjal kezelt kültéri fafelületekre, beleértva a kemény fát, hőkezelt fát, az impregnált és a nyersfa felületeket is.

ALKALMAZÁSI TERÜLET: Kerti bútorok, teraszok, mólók fa felületeinek kezelése. 

Bázisfesték! EC

Felhívjuk figyelmét, hogy a feltüntetett ár a bázis festékre vonatkozik! A színre keverés költségeiről kérjük érdeklődjön a forgalmazó üzletnél! Köszönjük

FELHASZNÁLÁS:

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendő felület legyen száraz, a fa relatív nedvességtartalma legyen 20% alatt, mivel a nedves fába nem tud beszívódni az olaj és az ilyen módon az lassan szárad. Mivel az impregnált fa gyakran nedves, javasolt azt csak fél év száradási idő után olajjal kezelni. A festés és a száradás ideje alatt a levegő, a festendő felület és a Valtti Faolaj hőmérséklete legyen legalább 5°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE: Kezeletlen felületek: Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza rostokat. A penészes felületeket mossa le Homeenpoisto penészeltávolító szerrel, a használati utasítás betartása mellett. Korábban faolajjal kezelt felületek: Távolítsa el a felületről a laza rostokat -és részeket kaparóvassal, vagy drótkefével. Szükség esetén mossa le a felületet Homeenpoisto penészeltávolító szerrel, a használati utasítás betartása mellett. Ha jól látható filmréteg marad a felületen, távolítsa azt el a faolajjal való kezelés megkezdése előtt.

FELHORDÁS: Felhordás előtt és közben is időnként, keverje el alaposan a Valtti Faolajat. A lehetséges átfedések elkerülése érdekében hordjon fel egy-két réteg olajat egyenletesen, egyszerre egy felületi rész egész hosszában olajozva. A felületen maradó, a fába beszívódni nem képes olajat azonnal törölje le. A második réteg olajat akkor hordja fel, amikor a felület már száraz. Az olajjal való kezelés sötétíti a fa színét.

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb faolajat, majd mossa le azokat 1050-es lakkbenzinnel. A festőszerszámokra száradt olajat mossa le Pensselipesu-val.

FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA: Az olaj normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hét alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel az olajjal való kezelés után tisztítani kell, tegye azt egy puha kefével vagy egy enyhén benedvesített törlőruhával, legalább két nappal a kezelés után. Egy hét elteltével: tisztítsa a felületet a Huoltopesu tisztítófolyadék és víz 1:10 arányú elegyével. Az erősen szennyezett felületeket és foltokat tisztítsa töményebb tisztítószeres oldattal (1 egység tisztítószer: 1 egység víz). A tisztítás után öblítse le a felületet tiszta vízzel és hagyja megszáradni.

FELÚJÍTÁS: Újítsa fel a felületet szükség esetén. Az időjárási hatásoknak folyamatosan kitett felületeket lehetséges, hogy évente újra kell olajozni. 

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  5-7 m2 /l A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.
Száradási és átvonhatósági idő:  pár óra alatt száraz a felület A száradásra hatással van a felület nedvszívó képessége és a felhordott olaj mennyisége. Hordja fel a második réteg olajat az első réteg száradása után.
Hígítás, eszközök tisztítása: 1050-es lakkbenzinnel
Felhordási módok: ecset, szivacs
Szín:  bázis
Fényesség: nincs meghatározva
Kiszerelés:  0,9l,2,7l,9l

Termékváltozatok

900 ml, bázis EP
28 ajánlat
2.7 l, bázis EP
28 ajánlat
9 l, bázis EP
28 ajánlat
3 db termékváltozat elérhető