Regisztrálom a Boltomat!
VALTTI COLOR

VALTTI COLOR

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

2.7 l, bázis EC, fényes
32 ajánlat
Érdeklődjön
2.7 l, bázis EC, matt
32 ajánlat
Érdeklődjön
9 l, bázis EC, fényes
32 ajánlat
Érdeklődjön
9 l, bázis EC, matt
32 ajánlat
Érdeklődjön
900 ml, bázis EC, fényes
32 ajánlat
Érdeklődjön
900 ml, bázis EC, matt
32 ajánlat
Érdeklődjön
6 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők 

  • megvédi a fát az időjárási hatásoktól 
  • tartós, rugalmas, vízhatlan felületet ad  

Oldószeres, félig áttetsző lazúr kültéri fa felületekre. Megvédi a fát a nedvességtől és kiemeli a fa természetes erezetét, szépségét. Ellenálló felületet képez a bio korrózióval szemben, továbbá növeli a fa nedvességgel és UV sugárzással szembeni védelmét. Megfelel fűrészelt és gyalult fa felületekre, tartósfa és hőkezelt fa felületekre. Nem javasolt gerenda felületekre használni. 

Alkalmazási terület: Kültéri fa felületek: falak, ablakkeretek, ajtók, kerítések, korlátok, lugasok, kerti bútorok, stb. kezelésére.

Bázisfesték! (EC) Színek: a Valtti Color és a Lapponia színkártyák szerint 

Felhívjuk figyelmét, hogy a feltüntetett ár a bázis festékre vonatkozik! A színre keverés költségeiről kérjük érdeklődjön a forgalmazó üzletnél! Köszönjük 

 FELHASZNÁLÁS: 

 FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendő felület legyen száraz, tiszta, a fa nedvességtartalma legyen 20% alatt. A festés és a száradás ideje alatt a levegő, a festendő felület és a Valtti Extra hőmérséklete legyen legalább 5°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt. 

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE: Kezeletlen felületek: Távolítsa el a felületről a port, a rozsdát, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza, leváló rostokat. A penészes felületeket mossa le Homeenpoisto penészeltávolító szerrel, a használati utasítás betartása mellett. Alapozza a felületet az építkezés lehető legkorábbi szakaszában Valtti Base alapozóval. Védje a növényzetet az esetlegesen lecsöpögő Valtti alapozótól. Korábban áttetsző favédő anyaggal kezelt felületek: Távolítsa el a felületről a laza, leváló rostokat -és az elszürkült részeket kaparóvassal, vagy drótkefével. Tisztítsa le a felületet. Szükség esetén mossa le a felületet Homeenpoisto penészeltávolító szerrel, a használati utasítás betartása mellett. Ha a fa felületén jól látható, esetleg fényes filmréteg van, távoltsa el, de legalábbis csiszolja meg alaposan a felületet. 

FELHORDÁS: A lehetséges színeltérések elkerülése érdekében biztosítson egy felület egészére elegendő Valtti Extrát, az egész mennyiséget keverje össze egy edényben. Felhordás előtt keverje el alaposan a Valtti Extrát. A lehetséges átfedések elkerülése érdekében hordja fel a Valtti Extrát egyenletesen, egyszerre egy felületi egység teljes hosszában. Az első kezelést mindenképpen ecsettel végezze. Ha mégis szórással hordja fel a festéket, legvégül ecsettel fejeze be a kezelést ebben az esetben is. Hordjon fel a festékből bőségesen a bütü részekre. Szórás esetén védje a festés környékét a lecsöpögő Valtti Extrától. Hordjon fel 2 réteg Valtti Extrát, a kívánt színárnyalat erősségétől függően. A kezeletlen fafelületek esetében első alkalommal használjon mindig színezett Valtti Extrát. 

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd mossa le azokat 1050-es lakkbenzinnel. A festőszerszámokra száradt festéket mossa le Pensselipesu-val. FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA: A festék normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hónap alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a festett felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel a festés után tisztítani kell, tegye azt finoman egy puha kefével, vagy egy nedves törlőruhával. Egy hónap elteltével: tisztítsa az elszennyeződött felületet a Huoltopesu tisztítófolyadék és víz 1:10 arányú elegyével. Az erősen szennyezett felületeket és foltokat tisztítsa töményebb tisztítószeres oldattal (1 egység tisztítószer: 1 egység víz). A tisztítás után öblítse le a felületet tiszta vízzel és hagyja megszáradni.  

FELÚJÍTÁS: Rendszeresen ellenőrizze a felület állapotát és szükség esetén végezzen felújítást. A felújítás szükségessé válásának az időtartamára hatással van a festett felület elhelyezkedése, az égtáj, az időjárás hatásai. A napos oldalon lévő felületeket általában korábban kell felújítani, mint az árnyékos oldalon lévő felületeket. Az ilyen esetekben lehetséges, hogy csak a megkopott felületeket újítja fel.  

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  csiszolt, sima fa felületek: 8-12 m2 /l/réteg, durva, fűrészelt fa felületek: 4-8 m2 /l/réteg A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.
Száradási és átvonhatósági idő:  érintésszáraz kb. 8 óra múlva, átfesthető kb. 24 óra múlva
Hígítás, eszközök tisztítása: 1050-es lakkbenzinnel
Felhordási módok: ecset, szórás
Szín:  bázis
Fényesség: fényes, matt
Kiszerelés:  0,9 l, 2,7 l, 9 l