Regisztrálom a Boltomat!
UNICA SZUPER LAKK

UNICA SZUPER LAKK

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

2.7 l, színtelen, fényes
31 ajánlat
10797Ft-tól
2.7 l, színtelen, selyemfényű
31 ajánlat
12383Ft-tól
225 ml, színtelen, fényes
31 ajánlat
Érdeklődjön
225 ml, színtelen, selyemfényű
31 ajánlat
Érdeklődjön
9 l, színtelen, fényes
31 ajánlat
Érdeklődjön
9 l, színtelen, selyemfényű
31 ajánlat
Érdeklődjön
900 ml, színtelen, fényes
31 ajánlat
3999Ft-tól
900 ml, színtelen, selyemfényű
31 ajánlat
5274Ft-tól
8 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • rendkívül tartós felület
  • vízi környezetben is megfelel

Gyorsan száradó uretánalkid lakk beltéri -és kültéri fa felületek lakkozására. UV-sugárzás ellen védő anyagot tartalmaz, ami lassítja a napsugárzás káros hatásait. A színezett lakk jobban véd a napsugárzás ellen, mint a színezetlen.Alkalmas beltéri és kültéri fafelületek kezelésére.

ALKALMAZÁSI TERÜLET: Csónakok, bútorok, enyhe mechanikai igénybevételnek kitett padlók, stb. lakkozása.

Bázis! (EP) Színek: a Beltéri Lakk és a Valtti Color színkártyák szerint Felhordás előtt végezzen próbalakkozást a kezelendő felület egy kis részén, hogy meggyőződhessen a színárnyalat megfelelősdégéről az adott felületen. Ha a szín túl sötétnek tűnik, halványíthat árnyalatán színezetlen Unica Super lakkal, vagy az 1050-es lakkbenzinnel.

Felhívjuk figyelmét, hogy a feltüntetett ár a bázis festékre vonatkozik! A színre keverés költségeiről kérjük érdeklődjön a forgalmazó üzletnél! Köszönjük

FELHASZNÁLÁS:

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A kezelendő felület legyen száraz és tiszta. A lakkozás és a száradás alatt a levegő hőmérséklete legyen legalább 5°C, relatív páratartalma pedig 80% alatt. Ne lakkozzon dirrekt napfényben, nedves és hideg időben. Kezdje a lakkozást olyan időben, hogy a lakkréteg meg tudjon száradni az esti harmat leszállta előtt.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE: Lakkozatlan felületek: Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket. A keményfa felületeket lakkozás előtt törölje le 1050-es lakkbenzinnel. A kültéri kezeletlen fa felületeket alapozza Valtti Base-zel a lakkozás előtt. Korábban lakkozott felületek: Mossa le a felületet Maalipesu tisztítófolyadékkal, majd öblítse le alaposan vízzel. Távolítsa el a laza, lepergő lakkrétegeket kaparóvassal. Csiszolja meg az egész felületet, majd távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port.

FELHORDÁS: Felhordás előtt alaposan keverje el a lakkot. Az új felületek alapozó lakkozásához hígítsa a lakkot 20%-ban az 1050-es lakkbenzinnel. Hordjon fel egyenletesen 2-3 vékony réteg lakkot. A fedőlakkozást végezze 0-20%-ban hígított Unica Super lakkal. A korábban lakkozott felületeket lakkozza egyből 1-2 rétegben hígítatlan Unica Super lakkal. Csiszolja meg a felületet finoman minden két réteg között. Figyelem! A kültéri, erős terhelésnek kitett felületek alapozását végezze mindig fényes Unica Super lakkal.

FELÚJÍTÁS: Rendszeresen ellenőrizze a lakkozott felület állapotát és szükség esetén (amikor a lakk kezd leválni a felületről) végezzen felújító lakkozást. A színezett lakkal kezelt felületek ritkábban igénylik a felújítást, mint a színezetlen lakkal kezeltek. Az Unica Super lakkal kezelt felületeket Unica Super lakkal, vagy hasonló, oldószerbázisú lakkal lehet felújítani. Lásd a Felület előkészítése címszó alatt leírtakat.

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb lakkot, majd mossa le azokat 1050-es lakkbenzinnel. A festőszerszámokra száradt lakkot mossa le Pensselipesu-val.

FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA: A lakk a teljes kikeményedést és tartósságot normál körülmények között kb. 1 hónap alatt éri el. Ez alatt az idő alatt kezelje a felületet óvatosan és lehetőleg ne tisztítsa azt. Ha felületet rögtön, vagy nem sok idővel a kezelés után mégis szükséges tisztítani, tegye azt egy puha kefével, vagy egy nedves törlőruhával. Egy hónap elteltével: A szennyezett felületeket tisztítsa semleges (pH 6-8) tisztítószerrel (pl. mosogatószeres vízzel), egy puha kefével, szivaccsal, vagy törlőronggyal. Az erősen szennyezett felületeket tisztítsa enyhén lúgos (pH 8-10) tisztítószerrel egy szivaccsal, vagy törlőronggyal. Tisztítás után alaposan öblítse le a felületet tiszta vízzel.

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  12-14 m 2 /liter/réteg A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától
Száradási és átvonhatósági idő:  porszáraz 2 óra múlva, érintésszáraz 6 óra múlva, a következő réteg felhordható kb. 24 óra múlva, az alsó réteg megszáradása után A teljes kikeményedést és tartósságot kb. 4 hét múlva éri el. A száradás időtartamát befolyásolja a szellőztetés, a levegő hőmérséklete és relatív páratartalma, valamint a felhordott réteg vastagsága.
Hígítás, eszközök tisztítása: 1050-es lakkbenzinnel
Felhordási módok: ecset, szórás
Szín:  bázis
Fényesség: fényes ,félfényes
Kiszerelés:  0,225 l, 0,9 l, 2,7 l, 9 l