Regisztrálom a Boltomat!
Supralux Tilatex beltéri falfesték

Supralux Tilatex beltéri falfesték

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

16 l, fehér, matt
14 ajánlat
5650Ft-tól
2 l, fehér, matt
14 ajánlat
1500Ft-tól
4 l, fehér, matt
14 ajánlat
2500Ft-tól
8 l, fehér, matt
14 ajánlat
4000Ft-tól
4 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők:

  • Matt, mosható bevonatot ad 
  • Kimagasló fehérségű 
  • Páraáteresztő.

Vizes diszperziós beltéri falfesték, beltéri igénybevételnek kitett falak, mennyezetek, (vakolat, beton, gipszkarton, üvegszálas tapéta) megfelelő előkészítés utáni festésére. Kiváló fedőképességű, matt, mosható bevonatot ad. Könnyen felhordható, hosszú nyitott idejű, kimagasló fehérségű, páraáteresztő. A termék fagyveszélyes!

Felület előkészítés, felhordás:

A festendő felületeknek száraznak, épnek és tisztának (olaj-, zsír-, por és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie. A levelesen leváló, táskásodó, repedezett, régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani és a felületet ki kell javítani (habarcs, glett). Frissen vakolt felületen csak a vakolat teljes átszáradása után alkalmazható és a felületet a festék felhordása előtt mélyalapozni kell. A porózus, nedvszívó felületeket Supralux Impregnáló mélyalapozóval szilárdítsuk meg.
A fal, a festék és a levegő hőmérséklete +5°C felett legyen. Korongecsettel, hengerrel vagy Airless szórással hordható fel. A festéket felhasználás előtt alaposan keverjük össze. Az egyes rétegek között a hőmérséklet és a páratartalom függvényében legalább 4 óra száradási időt kell biztosítani. A még nedves festék vizes mosással távolítható el a munkaeszközökről.

Javasolt bevonatrendszerek

1. Még nem festett, új beltéri falfelületekre:

A még festetlen, meszelt vakolatot Supralux Impregnáló mélyalapozóval pórustömítjük. Szükség szerint a falat beltéri kézi glettel simítjuk. Glettelés után Supralux Impregnáló mélyalapozóval ismételten alapozunk. Az így előkészített felületre 2-3 réteg Supralux Tilatex Beltéri falfestéket hordunk fel.

2.Korábban már festett falfelületek felújító festése:

A repedezett, laza festékréteget kaparással, csiszolással el kell távolítani, a felületet foltgletteléssel ki kell javítani, azt követően kefével Supralux Impregnáló mélyalapozóval mélyalapozni, majd 2 réteg Supralux Tilatex Beltéri falfestékkel átfesteni.

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  10-11 m2/l/réteg, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától
Száradási és átvonhatósági idő:  20ºC-on: Kb. 4-6 óra, átfesthető: Kb. 4-6 óra
Hígítás, eszközök tisztítása: Maximum 5 % vízzel hígítható. A termék hígításával javulnak az alkalmazástechnikai tulajdonságok
Felhordási módok: Ecsetelés, hengerlés, airless szórás
Szín:  fehér
Színezés: Supralux Falfesték színezővel max. 5%-ban keverhető
Fényesség: matt
Kiszerelés:  2L; 4L; 8L; 16L
Minőségmegőrzési idő: Előírásszerű tárolás esetén 24 hónap. Tárolás +5 és +30ºC közötti hőmérsékleten, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az MSZ 13910 szerint