Regisztrálom a Boltomat!

Thermotek extraerős ragasztó és simítótapasz

Ajánlja a terméket másoknak!

Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők:

  • kiválóan tapad
  • épületek homlokzati hőszigeteléséhez  

MILYEN FELÜLETEKRE A LEGJOBB?

A bevonat réteggel ellátott többrétegű hőszigetelő rendszerben a polisztirolhab felragasztására valamint  az üvegszövet beágyazására szolgál.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS  

A höszigetelésre szánt homlokzati falfelület (tégla, vakolat) legyen száraz,  teherbíró, zsugorodásmentes. A kivitelezést +5°C és .+25°C között  felületi illetve környezeti hőmérséklet javasolt elkezdeni. Ügyeljünk arra, hogy a fal sikja nem egyenetlen.

1.) A ragasztóhabarcs előállítása során mindig a porkeveréket adjuk állandó keverés közben a vízhez, majd 10 perc pihentetés után újra keverjük át az anyagot. Egyszerre annyi habarcsot keverjünk be, amennyi kb. 2 órán belül felhasználásra kerül. A kb. 2 órás feldolgozhatósági idő elteltével egyre sűrűbbé váló ragasztót sem hígítani, sem felhasználni nem szabad.  2.)  A megkevert ragasztóhabarcsot – a pihentetés után – a polisztirol lap fal felőli oldalára kell felvinni.  A ragasztót kb. hat ponton és az élek mentén - pont-perem módszerrel- kell alkalmazni.3.) A ragasztóval ellátott polisztirol táblát helyezzük fel a falfelületre ügyelve arra, hogy a lemezek felragasztását a homlokzat alsó részén kell megkezdeni. Javasolt  az indítósín használata.4.)  A lemezeket szorosan egymáshoz illesztve kell elhelyezni, úgy hogy a hézagokba ragasztókeverék ne kerüljön, mert ez növelheti a höhid kockázatát a homlokzaton.  Az esetleges hézagokat levágott polisztirolcsíkokkal kell kitölteni.A nyílászárókhoz való oldalsó lemezcsatlakozásokat, még a felragasztás előtt, méretre vágva, gondosan kell illeszteni. A falnyílásoknál a hőszigetelő lapok kiosztását úgy kell kialakítani, hogy a fal nyilás élei illetve a hőszigetelő lapok illesztési vonala ne essen egybe.  A sarkoknál a hőszigetelő lapokat "fogazott modon" kötésben ragasszuk fel. A lapok biztonságos rögzítéséhez javasolt a mechanikai rőgzítés dűbelek használata is. A táblák párhuzamosságát a munka közben folyamatosan és gondosan ellenőrizni kell, egy erre alkalmas léc segítségével.A mechanikailag veszélyeztetett élek derékszögű acélprofilok alkalmazásával erősíthetőek meg.5.)  A polisztirolhab-lemezek érintkező részein a kisebb egyenetlenségeket fasimítóra ragasztott csiszolóvászonnal kell síkba csiszolni, és a felületet portalanítani kell.6.)  A hőszigetelő rendszer második munkafázisa a felragasztott polisztirolhab-lemezen az üvegszövet felerősítése és beágyazása. Ezáltal a hőszigetelő rendszer mechanikai szilárdsága, ütés- és nyomásállósága nagymértékben megnő, sima, egyenletes felület nyerhető. A polisztirolhab-lemezeket az üvegszövet szélességében kell a ragasztóval bevonni, majd a nedves rétegbe rozsdamentes acélsimítóval kell beágyazni az előre leszabott üvegszövetet, a csatlakozásoknál kb. 10 cm szélességben átlapolva. Veszélyeztetett éleken (pl. nyilászáró szerkezetek körül) két rétegben célszerű az üvegszövetet felragasztani.7.) Az üvegszövet beágyazása után egy-két nap átkeményedési időt kell biztosítani. Az alkalmazott üvegszálháló speciálisan felületkezelt, jó szakítószilárdságú, a szálak egymáshoz viszonyítva nehezen mozdíthatók el a helyükből. A felhordáshoz ProGold rozsdamentes acélsimító (00949517) használata ajánlott.8.)  A megszáradt végső felületre ezután javasoljuk a Thermotek vakolatalapozóval előkészíteni a színképzést. 

Termékváltozatok

25 kg
Készleten
Érdeklődjön
Nincs elérhető termékváltozat!