Regisztrálom a Boltomat!

TAIKA KETTŐS SZÍNHATÁSÚ FALFÉNY

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • Szín: gold (arany-ezüst) (a termék további színekre nem színezhető)
  • különleges gyöngyházas hatás 

Vízhígítású, félig áttetsző, színezhető speciális dekorációs festék, mellyel kétszínű gyöngyházfényű hatást lehet elérni. Beltéri falak festésére, mely felületeken különleges gyöngyházas hatást szeretne létrehozni. 

ALKALMAZÁSI TERÜLET: Előzőleg Tikkurila akrilát latex falfestékkel (pl. Feelings Beltéri Falfestékkel (Feelings Interior Paint)) festett beltéri vakolt, glettelt, beton, gipszkarton, stb. felületek dekorációs festése. Mivel a Taika Falfény áttetsző, a végső színhatás nagyban függ az alapozó akrilát latex festék színétől. A megfelelő megvilágítás felerősíti a dekoratív hatást.

FELHASZNÁLÁS: 

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendő felület legyen száraz, tiszta. A levegő és a festendő felület hőmérséklete legyen legalább 10°C, páratartalma pedig 70% alatt 

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE: Festetlen felületek: Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza lepergő rétegeket. Szükség esetén egyenlítse ki a felületet a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal, majd száradás után csiszolja meg azt. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. Korábban festett felületek: A korábban már festett felületeket mossa le Maalipesu-val készített mosófolyadékkal, és óvatosan öblítse le vízzel. Hagyja a felületet megszáradni. Távolítsa el a laza, lepergő festékrétegeket. A kemény és a fényes felületeket csiszolja mattra, majd portalanítsa. A töréseket, lyukakat és repedéseket, stb. töltse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal, majd a javított részeket száradás után csiszolja meg. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. 

ALAPOZÁS: Alapozza a felületet Tikkurila akrilát latex festékkel, mint pl. A Feelings Beltéri Falfestékkel (Feelings Interior Paint). Hordjon fel két réteget az alapozóként használt festékből. Használjon rövid szőrű hengert, amit kimondottan sima felületekre fejlesztettek ki. Mivel a Taika Kettős Színhatású Falfény kiemeli a felületi egyenletlenségeket, pl. a javításokat, a megalapozott felületnek a lehető legsimábbnak és legegyenletesebbnek kell lennie. Mivel a Taika Kettős Színhatású Falfény áttetsző, az alapozóként használt festék színe nagyban befolyásolja a végső színhatást. A kettős színhatás legjobban a halvány alapokon érvényesül: a fő szín akkor látszódik, amikor a fény ráesik a felületre, a másik szín pedig máskor tűnik elő. Minél finomabb hatást szeretne elérni, annál közelebb kell lenni az alapozás színének a fő színhez. Ha egy sötét színnel alapozza a felületet, a fő színt kiemeli, de a másik szín rejtve marad.  

FELHORDÁS: Nagy, összefüggő felületek festése: Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Használjon rövid szőrű hengert, amit kimondottan sima felületekre fejlesztettek ki. Hordja fel a Taika Kettős Színhatású Falfényt bőkezűen, de egyenletesen, egyszerre kb. 1 m-es sávban. Ezután használja a hengert a felület elsimítására, hosszú, felfelé irányuló mozdulatokkal. Használjon festőszalagot a festendő felület határainál, majd a festés után azonnal távolítsa el azt. Hordjon fel két réteg Taika Kettős Színhatású Falfényt egy még hatásosabb és tökéletesebb végeredmény érdekében. Megjegyzés: Míg a Taika Kettős Színhatású Falfénnyel végzett mintázó festés még a kezdőknek is könnyű, a nagy, sima és egyenletes felületek festése szakértelmet és tapasztalatot igényel. Mintázó festés: A mintázás előtt próbálja ki azt egy kartonlapon, vagy más hasonló felületen. Fessen egyszerre egy kisebb felületet (kb. 1m2-t). Használjon rövid szőrű hengert, amit kimondottan sima felületekre fejlesztettek ki, hordjon fel a festékből bőségesen. Végezze a mintázást különböző mintázóhengerekkel, kefékkel, vagy szivacsokkal, rögtön a festés után. A Taika Kettős Színhatású Falfény remekül megfelel sablonozáshoz, vagy csíkozó festéshez is. 

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd mossa le azokat alaposan szappanos vízzel. A festőszerszámokra száradt festéket mossa le Pensselipesu-val. 

FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA: A festék normál körülmények között a teljes tartósságot kb. egy hónap alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a festett felületet és lehetőleg ne tisztítsa azt. Egy hónap elteltével: tisztítsa a felületet semleges (pH 6-8) mosogatószerrel, egy puha törlőruhával. A tisztítás után gondosan öblítse le és szárítsa meg a felületet. Kövesse a gyártó utasításait a mosószer adagolásával kapcsolatosan. 

FELÚJÍTÁS: Használja a korábban festett felületekre vonatkozó utasításokat. Ha szükséges, a mintázott felületet vízhígítású festékkel lehet átfesteni.  

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  9-12 m2 /liter/réteg A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.
Száradási és átvonhatósági idő:  érintésszáraz 24 óra múlva, átfesthető 1-2 nap múlva. A nedves, hideg környezet és a vastagon felhordott rétegek lelassítják a száradást.
Hígítás, eszközök tisztítása: vízzel, szükség esetén
Felhordási módok: ecset, henger, mintázóhenger, szórás Hengerrel való felhordás esetén használjon rövid szőrű
hengert. Különböző felületi minták alkotásához
használjon egy kefét, szivacsot, mintázóhengert, stb
Szín:  ARANY (GOLD) – arany-ezüst
Fényesség: félfényes
Kiszerelés:  1l 

Termékváltozatok

900 ml, arany-ezüst, fényes
Készleten
Érdeklődjön
Nincs elérhető termékváltozat!