Tól-ig.hu logo.hu Minden ami a házadhoz kell!

Nyitólap
96
Bolt
128963
Ajánlat
81
Gyártó
Üres
Széria-Hézagoló

Széria-Hézagoló

Ajánlja a terméket másoknak!

Mikroszálakkal erősített, a fugákat zsugormentesen kitöltő hézagoló glettanyag.

Nincs kiválasztva termékváltozat...1890 Ft-tól

Termékváltozatok

5 kg
1 ajánlat
1890 Ft-tól
20 kg
1 ajánlat
5280 Ft-tól
2 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

1890 Ft
Online és Készleten

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • kiválóan alkalmazható gipszkarton lapok éleinek kézi hézagolására és glettelésére
  • szakszerűen elkészített aljzat esetében akár hézagerősítő csík használata nélkül!
  • száradás után sem esik össze, így az utánglettelés többnyire megspórolható
  • bedolgozhatósági idõ: kb. 45 perc
  • szálerősített
  • beltéri felhasználásra

Alkalmazás

Univerzális kézi hézagkitöltő gipsz, amely kiválóan alkalmazható gipszkarton lapok köríves és félköríves szegélyeinek, élcsiszolt éleinek hézagolására és glettelésére, akár hézagerősítő csík használata nélkül. Továbbá alkalmas hasított és lyukasztott lapok hézagolására, valamint a rögzítési pontok, furatok, csavarok és szögek környezetének glettelésére. Kedvezőtlen munkahelyi körülmények között készült, élesre vágott élek találkozásánál, illetve mozgásnak kitett szerkezetek esetében javasoljuk a hézagerősítő csík beépítését. Jól felhasználható régi falakon, vakolatokon vagy beton felületeken repedésáthidaló felületi glettként, mivel a szálerősítésnek köszönhetően sokkal jobban ellenáll a falszerkezetekben keletkező feszültségeknek, mozgásoknak, mint a normál glettek. 

Aljzatok követelménye

Hézagolásnál alapfeltétel a gipszkarton szerkezet szakszerű elkészítése és stabilitása. Az alapfelület legyen tiszta, száraz, és a felkúszó nedvességtől védett. Glettelésnél a megmunkálandó felületről a laza, porózus részeket, szennyeződéseket, festékrétegeket távolítsuk el. Az erősen nedvszívó aljzatokat alapozóval kezeljük elő, a betonfelületek maradvány-nedvessége 3% alatti legyen. 

Felhasználás

Tegyünk tiszta vizet egy edénybe, és lassan szórjuk bele a hézagoló glettet (1 kg hézagoló gipszhez kb 0,50 l víz szükséges). Rövid beszívódási idő után csomómentes péppé keverjük össze a masszát. Mindig tiszta vizet, tiszta edényeket és szerszámokat használjunk, mert az esetlegesen belekeveredő korábban már megkötött gipsz maradványok a habarcs kötésidejét jelentősen befolyásolhatják. A bekevert hézagoló gipsz kb. 45 percig jól felhasználható, majd utána bekeményedik. A kötés megkezdése után az anyagot már tovább felhasználni nem szabad. Idegen anyagot ne keverjünk hozzá! Hézagoláshoz sűrűbb, gletteléshez hígabb anyagot keverjünk. Hézagolásnál a kb. 3-5 mm széles fugákat töltsük ki, és amennyiben szükséges a szilárdulás után gletteljük át. Csavarok, szögek, furatok környezetét kétszer gletteljük. Glettelésnél különösen sima felületet kapunk, ha a már keményedő réteget egy szivacslappal benedvesítjük, és újra átgletteljük. Az elkészült felület igény szerint csiszolható, festhető és tapétázható. Felhasználása +5°C és +35°C közötti hőmérséklet esetén javasolt. 

Főbb tulajdonságok
Anyagszükséglet kb. 1,0 kg/m2 /mm
Keverési arány kb. 10 l víz / 20 kg-os zsák kb. 2,5 l víz / 5 kg-os tasak
Bedolgozhatóság kb. 45 perc
Nyomószilárdság: ≥ 5,0 N/mm2
Hajlító szilárdság: ≥ 3,0 N/m m2
Hővezető képesség (táblázat értéke): λR=0,35 W/mK
Vízgőz diffúzió-ellenállási tényező: μ < 8
Tűzállóság: A1, nem gyúlékony 

Termék galériája