Regisztrálom a Boltomat!

Széria Glett

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemző 

  • Kiválóan alkalmas beton- és habarcsfelületek glettelésére (akár 0 mm-ig kihúzva)
  • Jól használható gipszkarton lapok felületi glettelésére és hézagolására, hézagerősítő csíkkal
  • Vakolatként is felhasználható tégla, beton felületekre (max. 10 mm vastagságig)
  • Bedolgozhatósági idő: kb. 75-90 perc

 0-10 mm vastagságig alkalmazható, több célra is felhasználható, extra fehér beltéri glettelőgipsz. 

 Alkalmazás

Kiválóan alkalmazható új és régi falak, mennyezetek falazott szerkezeteinek, valamint beton és habarcs felületeinek glettelésére. Különösen jól felhasználható gipszkarton lapok felületi glettelésére és hézagolására hézagerősítő csíkkal. Alkalmas kiegyenlítő munkáknál a felületi egyenetlenségek megszüntetésére, és a vakolathibák, repedések kitöltésére. Alkalmazásával sima, hófehér és repedésmentes felületet érhetünk el, amely jól csiszolható, festhető és tapétázható. A termék gépi terítéséhez megfelelő keverőpumpát (pl. PFT Ritmo vagy m-tec M100) kell használni 

Aljzatok követelménye

Az aljzatnak száraznak és tisztának kell lennie. A megmunkálandó felületről a laza, porózus részeket, port, szennyeződést, és az egyéb filmképző anyagokat, festékrétegeket távolítsuk el. Az erősen nedvszívó aljzatokat, valamint a betonfelületeket alapozóval kezeljük elő. Új építésű beton felületek maradványnedvessége 3 % alatt legyen. 

Felhasználás

Kézi felhasználás esetén a szükséges vízmennyiséget öntsük egy edénybe, és lassan szórjuk bele a glettet (1 kg gletthez kb. 6,5 dl víz szükséges). Rövid beszívódási idő után csomómentes péppé keverjük össze a masszát. Mindig tiszta vizet, tiszta edényeket és szerszámokat használjunk, mert az esetlegesen belekeveredő korábban már megkötött gipsz maradványok a habarcs kötésidejét jelentősen befolyásolhatják. Idegen anyagot ne keverjünk hozzá! Durva felületi egyenetlenségek, és repedések esetén első ütemben a nagyobb hibákat javítsuk ki, majd a második ütemben tegyük a felületet egyenletessé. Hézagoláshoz sűrűbb, gletteléshez hígabb állagú habarcsot keverjünk. Igényes felületek képzéséhez ajánlott a kétszeri glettelés. Különösen sima felületeket érhetünk el, ha a már keményedő gipszet egy szivacslap segítségével benedvesítjük, és még egyszer átgletteljük. Az elkészült felület száradási ideje a hőmérsékleti körülményektől és az alapfelület nedvszívó képességétől függően eltérő lehet. Felhasználása +5oC és +35oC közötti hőmérséklet esetén javasolt.  

Főbb tulajdonságok
Nyomószilárdság: ≥ 3,0 N/mm2
Hajlítószilárdság: ≥ 2,0 N/mm2
Keverési arány: kb. 6,5 dl víz / kg
Anyagszükséglet: kb. 1,0 kg/m2 /mm
Hővezető képesség (táblázat értéke): λR=0,35 W/mK
Vízgőz diffúzió-ellenállási tényező: μ < 8
Bedolgozási idő: kb. 75-90 perc
Tűzállóság: A1, nem gyúlékony 

Termékváltozatok

2.5 kgGlettgipsz
74 ajánlat
5 kgGlettgipsz
74 ajánlat
15 kgGlettgipsz
71 ajánlat
20 kgGlettgipsz
74 ajánlat
4 db termékváltozat elérhető