Regisztrálom a Boltomat!
Supralux GEMINI TIVINIL parketta alapozó

Supralux GEMINI TIVINIL parketta alapozó

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

1 l
11 ajánlat
2950Ft-tól
2.5 l
11 ajánlat
8790Ft-tól
2 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők:

  • Csökkenti a fafelület nem kívánatos sötétedését vagy elszíneződését
  • Speciális műgyanta alkoholos oldata

Parketta alapozó. A Supralux Gemini parkettalakk alapozója. Natur, kezeletlen fafelületek, főként parketták alapozására alkalmazható. Natur, kezeletlen fafelületek, parketták. Különösen régi parkettáknál csökkenti a fafelület nem kívánatos sötétedését vagy elszíneződését, amit pl. a nem tökéletes csiszolás következtében visszamaradó viasz vagy régi felületelőkezelő anyag maradványa, vasszennyeződés, egyes gombafajták vagy a fa természetes oxidációja okozhat. Speciális műgyanta alkoholos oldata.

Felhasználás:

A Supralux Tivinil/Gemini Tivinil parketta alapozó csak csiszolt, száraz, pormentes és viaszmentes felületre hordható fel. A csiszolás során (pl. a csiszolóeszköz kézi élezésénél) esetleg a felületre került apró fémrészeket el kell távolítani. Használat előtt az alapozót gondosan fel kell keverni. A felhordása ecseteléssel történhet egy vékony, összefüggő rétegben. Felhordás közbeni sűrűsödés esetén max. 5% Supralux H-400 hígítóval hígítható. A Supralux Tivinil/Gemini Tivinil alapozó bevonata kb. 2 óra múlva átvonható Supralux Gemini parkettalakkal. Az alapozási munka befejezése után az ecsetet Supralux H-400 észter/Gemini hígítóval kell kimosni. Amennyiben a parkettát bitumenes ragasztóval fektették, a Supralux Tivinil/Gemini Tivinil oldószere a bitument oldhatja, ami a parkettán fekete elszíneződést okozhat. Mivel a Supralux Gemini parkettalakk megszáradt bevonatának fénye, simasága, világossága nagymértékben függ a fa előzetes kezelésétől (pl. beeresztés, gőzölés, korábbi lakkozás), a teljes felület bevonása előtt minden esetben próbaalapozást kell végezni!

Javasolt bevonatrendszerek:

Natúr fa, illetve parketta

Alapozó: Supralux Tivinil/Gemini Tivinil

Közbenső réteg*: Supralux Gemini parkettalakk

Átvonó réteg: Supralux Gemini parkettalakk

* Magas fényű bevonat elérése céljából – a fa minőségétől függően- célszerű két közbenső réteget felhordani.

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  kb. 9 m2/liter, a felület minőségétől és a felhordás módjától függően
Száradási és átvonhatósági idő:  20ºC-on max. 2 óra száraz. Átfesthető: 2 óra múlva Supralux Gemini kétkomponensű parkettalakkal
Hígítás: nem szükséges, eszközök mosása: Supralux H-400 Észter hígító vagy Supralux Gemini hígító
Felhordási módok: ecseteléssel, vékony összefüggő rétegben
Kiszerelés:

1 L; 2,5 L

Minőségmegőrzési idő: 60 hónap, az MSZ 13910 szerint, +5 és +25°C között, fedett és zárt raktárban tárolva
Tűzveszélyességi fokozat: I. Fokozottan tűz- és robbanásveszélyes! Használata során a dohányzás és a nyílt láng használata szigorúan tilos!