Regisztrálom a Boltomat!
Supralux beltéri lakk

Supralux beltéri lakk

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

0.75 l, fényes, színtelen
9 ajánlat
3650Ft-tól
0.75 l, selyemfényű, színtelen
8 ajánlat
Érdeklődjön
2.5 l, fényes, színtelen
8 ajánlat
Érdeklődjön
2.5 l, selyemfényű, színtelen
8 ajánlat
Érdeklődjön
4 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők:

  • Egykomponensű, vízzel higítható
  • Poliuretán/akrilát alapú
  • Kopásálló, ellenáll a háztartásban alkalmazható vegyi anyagoknak

Egykomponensű, vízzel hígítható, színtelen parkettalakk. Parketta, fapadló és egyéb beltéri fafelületek lakkozására. Új, valamint már használt parketta- ill. fafelületek bevonására egyaránt használható. Lakótérben parketta, fapadló és egyéb beltéri fafelületekre. Bevonata fényes vagy selyemfényű, kopásálló, ellenáll a háztartásban alkalmazható vegyi anyagoknak. Poliuretán/akrilát alapú, vízzel hígítható, egykomponensű, színtelen lakk.

Felhasználási útmutató:

Natur, kezeletlen vagy erősen kopott parketta, padló lakkozása: Alapozás:

Csiszolja meg a felületet, eltávolítva a szennyeződéseket és az egyenetlenségeket. A régi sérült lakkréteget teljesen le kell csiszolni. Alaposan fel kell porszívózni. Önmaga csapvízzel való hígított változata felhasználható alapozáshoz, ennek száradása után (40-90 perc), amikor a felület egyenletes színűvé vált, enyhe köztes csiszolást kell végezni 150-es csiszoló papírral. Porszívózza fel a felületet ismét alaposan. Ha a hígított változatot használja alapozáshoz, akkor ez után várjon 1-2 órát a tényleges lakkozás előtt. Ha a Supralux Beltéri lakkot nem járófelületre használjuk, alapozás nem szükséges.

Lakkozás:

A Supralux Beltéri lakkot használat előtt rázza fel alaposan. Összesen két-három réteg lakk felhordását javasoljuk. Megjegyzés: Olajos fákat, pl. teakfa felületét a csiszolás után rögtön alapozni kell. A vegyi anyaggal kezelt fát a gyártó javaslata szerint kell kezelni.

Korábban lakkozott parketta, padló, egyéb fafelület lakkozása:

Ha a bevonat ép, nem sérült meg, takarítsa fel a felületet a háztartásban alkalmazandó mosogatószerrel, hogy a szennyeződéseket és a zsírt eltávolítsa. Törölje át a felületet 10 %-os ecettel. Csiszolja fel mattra a felületet 150-es csiszoló papírral és porszívózzon fel alaposan. Lakkozza le a felületet 2-3 réteg Supralux Beltéri lakkal. Ha a Supralux Beltéri lakkot nem járófelületre használjuk, alapozás nem szükséges.

Az így készült felületet oldószeres lakkal ne újítsa fel! Ne fedje be a felületet, amíg teljesen meg nem száradt. A lakkozott felületen közvetlenül ne használjon ragasztószalagot.

Csak szakipari felhasználók részére javasoljuk.

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  8-14 m2/liter rétegenként. Függ a felület minőségétől és a felhordás módjától
Alapozás: általunk javasolt külön alapozója nincs, önmaga hígított változata felhasználható alapozáshoz
Száradási és átvonhatósági idő:  20 C-on: porszáraz (ragadásmentes) max. 30 perc, száraz 8-9 óra, járható óvatosan 9 óra. Átfesthető önmagával: 4-6 óra után, tartósabb bevonat elérése érdekében 24 óra múlva
Hígítás: lakkozáshoz hígítani nem kell, szükség esetén max. 5% csapvízzel
Felhordási módok: hengerelés, ecsetelés, (szórás)
Terhelhető: az utolsó réteg felvitelétől számítva 1 nap múlva rakhatók helyre a bútorok és 1 hét múlva teríthetők le a szőnyegek
Színválaszték:  Színtelen
Fényesség: Fényes vagy selyemfényű
Kiszerelés:  0,75l; 2,5l
Felhsználható: 12 hónap az MSZ 13910 szerint +5 és +25°C között fedett raktárban tárolva. Fagyveszélyes
Tűzveszélyességi fokozat: Nem tűzveszélyes