Regisztrálom a Boltomat!

Soriton PVC-ragasztó

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • vizes diszperziós poliakrilát kötőanyagú ragasztó, mely kontakt módon ragaszt 
  • vízzel hígítható, oldószermentes 
  • székgörgő igénybevételének ellenáll 
  • padlófűtés esetén is alkalmazható

Alkalmazási terület

PVC, linóleum, parafa, valamint szőnyegpadló nedvszívó alapra (pl. beton, cement- és gipszesztrich, egyéb cementhabarcs) történő ragasztására.

Felhasználás

A felület előkészítése:

Az aljzatbeton megfelelő szilárdságú legyen és mindenféle szennyeződéstől mentes. A felületi egyenetlenségeket gletteléssel vagy önterülő aljzatkiegyenlítő habarccsal (Soripon, Soripon extra, Soripon expressz) szüntessük meg. Tartsuk be a kiegyenlített aljzat burkolására vonatkozó előírásokat, várakozási időket. 

A ragasztás:

Ha tárolás közben a ragasztó felületén vékony hártya keletkezett, akkor felhasználás előtt távolítsuk el. A megkötött, száraz glettre vagy kiegyenlítő rétegre fogazott glettvassal, vagy fogazott műanyaglappal hordjuk fel a ragasztót. Az aljzat szívóképességétől, páratartalmától függően 5-15 perc elteltével fektessük le a burkolatot a még nedves ragasztóágyra és a teljes felületen alaposan nyomjuk rá a padlóra. 15-20 perc elteltével ellenőrizzük, hogy a burkolatszélek megfelelően tapadnak-e az aljzathoz. Ha szükséges a széleket ismételten nyomjuk a padlóhoz. Használat után a csomagolóanyagot gondosan zárjuk vissza, ügyeljünk arra, hogy az edény belső falán lehetőleg ne maradjon ragasztóanyag. A ragasztóréteg 24 óra múlva terhelhető, de a teljes szilárdságot kb. 3-4 nap múlva éri el. Ne használjuk a ragasztót +10 °C alatt és 75%-nál magasabb relatív páratartalomnál. A PVC-burkolatot a ragasztása előtt legalább 8 órával ki kell teríteni és klimatizálni kell. A szerszámok a ragasztó megkötése előtt vízzel tisztíthatók.

Főbb tulajdonságok
Szín: krémfehér
Állag: pasztaszerű
Szárazanyag-tartalom: 72-76 tömeg %
Sűrűség: 1300-1400 kg/m3
Nyitott idő: 20-25 perc
Szellőzési idő: 5-15 perc
Anyagszükséglet: 0,3 – 0,4 kg/m2

Termékváltozatok

1 kg
Online rendelhető
Érdeklődjön
5 kg
Online rendelhető
Érdeklődjön
Nincs elérhető termékváltozat!