Regisztrálom a Boltomat!
Otex tapadó alapozó

Otex tapadó alapozó

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

bázis AP, matt, 0.33 l
32 ajánlat
Érdeklődjön
bázis AP, matt, 0.9 l
32 ajánlat
4343Ft-tól
bázis AP, matt, 2.7 l
32 ajánlat
11720Ft-tól
bázis AP, matt, 9 l
32 ajánlat
Érdeklődjön
bázis C, matt, 0.9 l
32 ajánlat
4109Ft-tól
bázis C, matt, 2.7 l
32 ajánlat
11047Ft-tól
bázis C, matt, 9 l
32 ajánlat
Érdeklődjön
7 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • különleges tapadóképesség
  • üvegen és csempén is tapad 

Gyorsan száradó alkid alapú alapozó. Megfelel alapozó, vagy közbenső festékként új és korábban festett fa, farostlemez és faforgácslemez felületekre. Jól tapad a csempe, üveg, üvegháló, PVC, alumínium, cink horganyzott acél, valamint a katalizátoros vagy alkid festékkel kezelt felületeken is.

ALKALMAZÁSI TERÜLET: Bútorok, ajtók, ablakok és panel faburkolatok festése beltérben. Alkalmas katalizátoros, vagy poliuretán festékkel kezelt kültéri ablakkeretek festésére is.

 Bázisfesték! AP és C Színek: A Tikkurila Symphony színkártya szerint. A színhűség nem tökéletes. Az AP bázist önmagában, vagy színrekeverés alapjaként is lehet használni, a C bázis csakis a színrekeverés alapja lehet.

Felhívjuk figyelmét, hogy a feltüntetett ár a bázis festékre vonatkozik! A színre keverés költségeiről kérjük érdeklődjön a forgalmazó üzletnél! Köszönjük 

FELHASZNÁLÁS:

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendő felület legyen száraz, tiszta, a levegő hőmérséklete legyen legalább 5°C, relatív páratartalma pedig 80% alatt.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE: Festetlen felületek: Távolítsa el a felületről a port, a rozsdát, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződéseket. A csomós részeket kezelje a megfelelő Tikkurila termékkel. Korábban festett felületek: Mossa le a felületet Maalipesu-val, gondosan öblítse le, majd hagyja megszáradni. Csiszolja a felületet mattra. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port.

FELHORDÁS: Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Szükség esetén hígítsa a festéket; ecsettel való felhordás esetén 1050-es lakkbenzinnel, szórással való felhordás esetén 1032-es hígítóval. Hordja fel a festéket ecsettel, vagy szórással. Az Otex jól terülő festék, ezért általában nem szükséges megcsiszolni a felületet. A nagyon sima felületeket szükség esetén finom csiszolópapírral csiszolja meg.

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd tisztítsa azokat 1050-es lakkbenzinnel, vagy Pensselipesu-val.

FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA: A festék normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hónap alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a festett felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel a festés után tisztítani kell, tegye azt finoman egy puha kefével, vagy egy enyhén nedves törlőruhával. Egy hónap elteltével: tisztítsa az elszennyeződött felületet semleges (pH 6-8) mosogatószerrel, egy puha kefével, szivaccsal vagy törlőruhával. Az erősen szennyezett felületeket tisztítsa enyhén lúgos (pH 8-10) tisztítószerrel, egy szivaccsal, vagy törlőruhával. A tisztítás után gondosan öblítse le a felületet

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  8-10 m2 /l/réteg A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.
Száradási és átvonhatósági idő:  porszáraz kb. 1 óra múlva, csiszolható és átfesthető a következő napon
Hígítás, eszközök tisztítása: 1050-es lakkbenzinnel, szórás esetén 1032-es hígítóval
Felhordási módok: ecset, henger, szórás Magasnyomású szórás esetén: fúvókaméret: 0,011”-0, 015”, azaz 0,28-0,38 mm, hígítás: 0-10 térfogat%-ban.
Szín:  bázis AP és C
Fényesség: matt
Kiszerelés:  0,33 l, 0,9 l, 2,7 l, 9 l