Regisztrálom a Boltomat!
JUPOL Matt Beltéri festék

JUPOL Matt Beltéri festék

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

10 l, matt, fehér
7 ajánlat
5500Ft-tól
15 l, matt, fehér
8 ajánlat
6500Ft-tól
2 l, matt, fehér
7 ajánlat
1500Ft-tól
5 l, matt, fehér
8 ajánlat
3400Ft-tól
4 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • nagyfokú fehérség
  • magas páraáteresztő-képesség és fedőképesség
  • rendkívül alacsony illékony szerves vegyület tartalom
  • egyszerű felhordás
  • száraz dörzsöléssel szemben ellenálló
  • környezetbarát és egészségre ártalmatlan falfesték

Alkalmazás

A JUPOL MATT polimer kötőanyagok vizes diszperzióján alapuló fehér beltéri falfesték. Alkalmas lakó-és irodaépületek, iskolák, óvodák, kórházak, hotelek, idősek otthona és egyéb létesítmények falainak és mennyezeteinek dekorációs védelmére, ha az ilyenfajta védelem során nincs szükség mosható festékek, illetve a nedves dörzsöléssel szemben ellenálló festékek alkalmazására. Megfelelő felületet képeznek a finomvakolatok, a kiegyenlítő anyagokkal simított felületek, rusztikus papírtapéták, valamint a gipszkarton és a szálerősítésű cement lemezek, forgácslapok, vakolatlan beton, stb. Felhordása lehetséges a régi, jól tapadó diszperziós bevonatokra és bármilyen jól tapadó dekorációs vakolatra. Rendkívül alacsony illékony szerves vegyület tartalom jellemzi, nehézfémeket nem tartalmaz. Felhordása egyszerű, a festék filmrétege jó páraáteresztő-képességgel rendelkezik és a száraz dörzsöléssel szemben ellenálló. Azokban a helyiségekben, ahol a levegő magas relatív páratartalma miatt nagyobb valószínűséggel keletkezik kondenzvíz, és emiatt a sarkokban, a szekrények mögött és egyéb helyeken nagyobb valószínűséggel jelennek meg a különböző penészfajták (konyhák, fürdőszobák és egyéb szaniter helyiségek, mosóhelyiségek, éléskamrák, stb.), a falés mennyezetfelületek dekorációs védelme érdekében a festékhez hozzáadhatunk 5 – 7,5 % (50 – 75 ml/l) JUBOCID-ot. 

Felület előkészítés

A felület legyen szilárd, száraz és tiszta – gyengén tapadó részektől, portól, olaj-és zsírmaradványoktól és egyéb szennyeződésektől mentes. Az újonnan felhordott vakolatokat és kiegyenlítő anyagokat normál körülmények között (T = +20 ºC, levegő rel. páratart. = 65 %) vastagság-milliméterenként legalább 1 napig szárítjuk, illetve érleljük, betonfelületek esetén pedig a száradási idő legalább egy hónap. A már festett felületekről távolítsunk el minden vízben könnyen és gyorsan oldódó festékréteget, illetve a szórt rétegeket, olajfestékeket, lakkokat vagy zománcokat. A falpenésszel fertőzött felületeket a festés előtt mindenképp fertőtlenítsük ALGICID-del. Az első festést megelőzően alapozó bevonat alkalmazása kötelező. Javasoljuk a vízzel hígított JUPOL PRIMER-t (JUPOL PRIMER : víz = 1 : 5). Az alapozó bevonatot festőecsettel vagy kőműves ecsettel vagy hosszúszőrű teddyhengerrel vagy textil festőhengerrel visszük fel, de felvihetjük szórással is. Normál körülmények között (T = +20 ºC, levegő rel. páratart. = 65 %) az alapozó bevonat felhordását követően 4-6 óra elteltével kezdhetjük el a festést. Felújító festés esetén és a festék diszperziós kiegyenlítő anyaggal simított felületekre történő felhordása esetén alapozó bevonat alkalmazása általában nem szükséges.

Festék előkészítés

A festéket használat előtt csupán alaposan keverjük össze, amennyiben szükséges, ezután a felhordási technikának és a körülményeknek megfelelő konzisztenciára hígítjuk vízzel – max. 30%-ig első felhordás, és max. 15%-ig második felhordás esetén. FIGYELEM! A festék fedőképessége és a színárnyalat erőssége a hígítással csökken! Azonos színű nagyobb felületek esetén a festéket egy megfelelően nagy méretű edényben előzetesen kiegyenlítjük. Egy nagyobb edényben először legalább háromkannányi festéket keverünk össze. Amikor az így elkészített festék egyharmadát elhasználjuk, egy újabb festéket öntünk az edénybe, és alaposan összekeverjük a többi festékkel, stb. Az ugyanabból a gyártási sarzsiból származó vagy ugyanazzal a gyártási időponttal rendelkező hígítatlan fehér festék kiegyenlítése nem szükséges. A festék bárminemű „javítása” (színezőanyagok hozzáadása, hígítás, stb.) festés közben tilos. Az egyes felületek lekenéséhez szükséges festékmennyiséget a felületek mérete és az átlagos anyagszükséglet alapján számítjuk ki, ill. becsüljük meg, speciális esetben pedig egy megfelelő nagyságú tesztfelületen történő méréssel határozzuk meg az anyagszükségletet. 

Festék felhordása

A festéket diszperziós festékek felhordására alkalmas hosszúszőrű teddy-hengerrel, illetve textil festőhengerrel (a szőrök illetve a szálak hossza 16-20 mm; használható természetes vagy műszőrme illetve különböző szintetikus szálakból – poliamid, dralon, vestan, nylon, perlon vagy poliészter – készült textil), festőecsettel vagy szórással, két rétegben visszük fel 4-6 órás (T = +20 °C, leveg ő rel. páratart. = 65%) időkülönbséggel. Hengerrel történő felhordás esetén alkalmazzunk megfelelő lehúzórácsot. Az egyes falfelületeket a fal egyik szélétől a másikig megszakítás nélkül fessük. A standard hosszúszőrű festőhengerrel vagy szórópisztollyal nem hozzáférhető felületeket (belső és külső sarkok, vájatok, szűk spaletták, stb.) megfelelő ecsettel vagy az adott feltételeknek megfelelő kisebb festőhengerrel mindig előre dolgozzuk ki. A festés csak megfelelő körülmények között, illetve kedvező mikroklimatikus feltételek mellett végezhető: a levegő és a felület hőmérséklete legyen +5 ºC és +30 ºC között, a levegő relatív páratartalma pedig ne legyen 80%-nál magasabb. 

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  160 – 190 ml/m2 , a felület nedvszívó-képességétől és érdességétől függően
Hígítás, eszközök tisztítása: közvetlen használat után: vízzel
Felhordási módok: ecsettel, hengerrel, szórással
Szín:  fehér
Fényesség: matt
Kiszerelés:  2l; 5l; 10l; 15l