Tól-ig.hu logo.hu Minden ami a házadhoz kell!

Nyitólap
96
Bolt
129249
Ajánlat
81
Gyártó
Üres
JUPOL Citro Penész elleni hatékony védelemmel rendelkező festék

JUPOL Citro Penész elleni hatékony védelemmel rendelkező festék

Ajánlja a terméket másoknak!

Elsősorban konyhákhoz, fürdőszobákhoz és egyéb helyiségekhez javasoljuk, ahol a dekorációs megmunkálás nem igényli a nedves dörzsöléssel szemben ellenálló festékek alkalmazását.

Nincs kiválasztva termékváltozat...3070 Ft-tól

Termékváltozatok

2 l, fehér,  matt
3 ajánlat
3070 Ft-tól
5 l, fehér,  matt
3 ajánlat
5900 Ft-tól
10 l, fehér,  matt
3 ajánlat
9700 Ft-tól
3 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Vác (Pest megye)
3100 Ft
Online rendelhető
3070 Ft
Online rendelhető
Celldömölk (Vas megye)
Érdeklődjön!
Kérésre beszerezzük

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • kellemes citromillatú beltéri festék hatékony penészgátló védelemmel;
  • magas páraáteresztő-képesség;
  • rendkívül alacsony illékony szerves vegyület tartalom;
  • egyszerű felhordás;
  • száraz dörzsöléssel szemben ellenálló

Alkalmazás

A JUPOL CITRO polimer kötıanyagok vizes diszperzióján alapuló beltéri falfesték, elsısorban olyan helyiségek falainak és mennyezeteinek dekorációs védelmére, ahol a levegı magas relatív páratartalma miatt nagy valószínőséggel keletkezik kondenzvíz, és emiatt a sarkokban, a szekrények mögött és egyéb helyeken nagy valószínőséggel intenzív fejlıdésnek indulnak a különbözı penészfajták. Elsısorban lakóépületek, irodaépületek, iskolák, óvodák, kórházak, szállodák, idısek otthona és egyéb középületek, üzemek, ipari objektumok esetén javasoljuk konyhákban, fürdıszobákban és egyéb szaniterhelyiségekben, mosodákban, éléskamrákban és hasonló helyiségekben, ahol a fal-és mennyezeti felületek dekorációs megmunkálása nem követeli meg a mosható festékek illetve nedves dörzsöléssel szemben ellenálló festékek használatát. Megfelelı alapot képeznek a finom vakolatok, a kiegyenlítı anyagokkal simított felületek, rusztikus papírtapéták, gipszkarton és szálerısítéső cement lapok, forgácslapok, vakolatlan beton, stb. Jól tapadó régi diszperziós bevonatokra és jól tapadó dekorációs vakolatokra is felhordható. A JUPOL CITRO-t rendkívül alacsony illékony szerves anyag tartalom jellemzi, nehézfémeket nem tartalmaz. Felhordás és száradás közben kellemes citromillatot áraszt. A festék felhordása egyszerő és pasztell színárnyalatok széles választékában kapható. A kondenzvíz miatt gyakran nedves festett felületek is viszonylag hosszú ideig ellenállnak a leggyakrabban elıforduló penészfajtákkal szemben, ellenálló-képességüket tovább fokozhatjuk, ha a festékhez hozzáadunk 5-7,5 % (50-75 ml/l) JUBOCID-ot. A festék filmrétege jó páraáteresztıképességgel rendelkezik és a száraz dörzsöléssel szemben ellenálló, nedves ruhával vagy szivaccsal történı dörzsölés esetén pedig felpuhul és megsérül. 

Felület előkézítés

A felület legyen szilárd, száraz és tiszta – gyengén tapadó részektıl, portól, olaj- és zsírmaradványoktól és egyéb szennyezıdésektıl mentes. Az újonnan felhordott vakolatokat és kiegyenlítı anyagokat normál körülmények között (T = +20 °C, l evegı rel. páratart. = 65%) vastagság milliméterenként legalább 1 napig hagyjuk száradni illetve érni, betonfelületek esetén pedig a száradási idı legalább egy hónap. A festett felületekrıl eltávolítjuk a vízben könnyen és gyorsan oldódó festékrétegeket és olajfesték bevonatokat, lakkokat, zománcfestékeket. A falpenésszel fertızıdött felületeket a festést megelızıen mindenképp fertıtlenítsük. Az elsı alkalommal történı festést megelızıen alapozó bevonat alkalmazása kötelezı. Javasoljuk a vízzel hígított AKRIL EMULZIÓ (AKRIL EMULZIÓ : víz = 1 :1) használatát, a bonyolultabb és kevésbé jó minıségő felületek (kevésbé jó minıségő gipszkarton lemezek, gipszvakolatok, szálerısítéső cement lapok, forgácslapok és vakolatlan beton felületek) esetén pedig a vízzel hígított JUKOLPRIMER (JUKOLPRIMER : víz = 1 : 1) használatát. Az alapozó bevonatot festıecsettel vagy kımővesecsettel vagy hosszúszırő teddy-hengerrel vagy textilhengerrel visszük fel, de felvihetjük szórással is. Normál körülmények között (T = +20 °C, leveg ı rel. páratart. = 65%) az alapozó bevonat felhordását követıen 6 (AKRIL EMULZIÓ) illetve 12 (JUKOLPRIMER) óra elteltével kezdhetjük el festést. Felújító festés esetén és a festék diszperziós kiegyenlítı anyagokkal simított felületekre történı felhordása elıtt alapozó bevonat alkalmazása általában nem szükséges.  

Festék előkészítés

Használat elıtt a festéket csupán alaposan átkeverjük, amennyiben szükséges, a konzisztenciának megfelelı technikával és a felhordási feltételeknek megfelelıen vízzel hígítjuk (max. 10%-ig). FIGYELEM! A festék fedıképessége a hígítással gyorsan csökken! A zárófelület (pontosabban: minden olyan felület, amelyet ugyanazzal a színárnyalattal festünk) átfestéséhez szükséges festéket egy megfelelıen nagymérető edényben kiegyenlítjük. Az olyan nagy felületek esetén, amikor ezzel a módszerrel technikailag nem megoldható az egy réteghez szükséges festékmennyiség, a kiegyenlítésre használt edényben elıször összekeverünk legalább háromkannányi festéket. Amikor az így elkészített festék egyharmadát elhasználjuk, egy újabb festéket öntünk az edénybe, és jól összekeverjük a többivel, stb. Az ugyanabból a gyártási sarzsból származó vagy azonos gyártási dátummal rendelkezı fehér festékeket, amelyeket nem hígítottunk, nem szükséges kiegyenlíteni. A festék bárminemő „javítása” (színezıanyagok hozzáadása, hígítás, stb.) festés közben tilos. Az egyes felületek lefestéséhez szükséges festékmennyiséget a felületek mérete és az átlagos anyagszükséglet alapján számítjuk ki, ill. becsüljük meg, speciális esetben pedig egy megfelelı nagyságú tesztfelületen történı méréssel határozzuk meg az anyagszükségletet. 

Festék felhordása

A festéket diszperziós festékek felhordására alkalmas hosszúszırő teddy-hengerrel illetve textil festıhengerrel (a szırök illetve a szálak hossza 18-20 mm; használható természetes vagy mőszırme illetve különbözı szintetikus szálakból – poliamid, dralon, vestan, nylon, perlon vagy poliészter – készült textil), festıecsettel vagy szórással, két rétegben visszük fel 4-6 órás (T = +20 °C, leveg ı rel. páratart. = 65%) idıkülönbséggel. Hengerrel történı felhordás esetén alkalmazzunk megfelelı lehúzó rácsot. Az egyes falfelületeket a fal egyik szélétıl a másikig megszakítás nélkül fessük. A standard hosszúszırő festıhengerrel vagy szórópisztollyal nem hozzáférhetı felületeket (belsı és külsı sarkok, vájatok, szők spaletták, stb.) megfelelı ecsettel vagy az adott feltételeknek megfelelı kisebb festıhengerrel mindig elıre dolgozzuk ki. A festés csak megfelelı körülmények között, illetve kedvezı mikroklimatikus feltételek mellett végezhetı: a levegı és a felület hımérséklete legyen +5 ºC és +35 ºC között, a levegı relatív páratartalma pedig ne legyen 80%-nál magasabb. 

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  170 – 200 ml/m2 , a felület nedvszívó-képeségétől és érdességétől függően
Hígítás, eszközök tisztítása: vízzel
Felhordási módok: ecsettel, hengerrel, szórással
Szín:  fehér
Fényesség: matt
Kiszerelés:  2l; 5l; 10l

 

Termék galériája