Regisztrálom a Boltomat!

JUPOL BLOCK NEW GENERATION folttakaró beltéri falfesték

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • kiválóan blokkolja a foltokat: a nikotint, kátrányt és a dohányfüst egyéb származékait; kisebb-nagyobb tűzesetekből származó foltokat; szennyeződéseket; csersavat és egyéb elszíneződéseket; borfoltokat, gyümölcsléfoltokat, kávét, paradicsomvelőt, stb.; vízfestéket és olajat.
  • magas fedőképességű;
  • jó páraáteresztő-képességű;
  • nedves dörzsöléssel szemben ellenálló;
  • a filmréteg gyors száradása – már 6 óra elteltével alkalmas a további megmunkálásra;
  • egyszerű felhordás

A JUPOL BLOCK akril kötőanyagok vizes diszperzióján alapuló, gyorsan száradó, magas fedőképességű és jó páraáteresztő-képességű speciális festék a foltok blokkolására.
Bármilyen beltéri fal-és mennyezetfelület felújító festésére, amelyek vízben könnyen és gyorsan oldódó anyagokkal vannak átitatva.

Alkalmazás

A JUPOL BLOCK akril kötıanyagok vizes diszperzióján alapuló gyorsan-száradó festék beltéri fal-és mennyezeti felületek felújító festésére, amelyek valamilyen okból vízben könnyen és gyorsan oldódó anyagokkal vannak szennyezve - füstös helyiségek nikotinnal, kátránnyal és a dohányfüst egyéb származékaival szennyezett felületei, - kátránnyal és kéménysalakkal borított kéményfelületek, - olyan helyiségek felületeire, ahol nyílt tűzhelyek vannak, vagy ahol kisebb-nagyobb tűzesetek történtek, - elromlott vízvezeték, fűtés csövek, vagy csatornavezetékek, vagy berendezések, sérült tetőszerkezetek, vagy tűzoltási tevékenység okozta beázások miatt foltos felületek, - gyengébb minőségű gipszkarton és forgácslap felületek csersav és egyéb színezékek miatti foltosodása az anyagban vagy a burkolaton, amelyek össze vannak kenve, szennyezettek, le vannak kenve vagy egyéb módon szennyeződtek könnyen és gyorsan oldódó anyagokkal és azokat a festés előtt nem lehet eltávolítani - bor-, gyümölcslé-, kávé-, paradicsomlé foltok, stb., - vízfesték foltok, amelyeken kisebb olaj vagy más zsíros foltok vannak. A JUPOL BLOCK a hagyományos víz alapú falfestékekkel szemben a vízben könnyen és gyorsan oldódó anyagokat hatékonyan blokkolja, jó fedőképesség is jellemzi és a nem túl zsíros (kisebb olajfoltok, stb.) falfelületeken jól megtapad. A festett felületeket általános háztartási tisztítószer oldatba mártott puha ruhával vagy szivaccsal tisztíthatjuk meg. A JUPOL BLOCK-ot a feltüntetett speciális tulajdonságai miatt különösen javasoljuk konyhák, éttermek, bárok, óvodai játszószobák és iskolai tantermek fal-és mennyezetfelületeinek felújító festésére.

Színárnyalatok

  • fehér (1001-es árnyalat)
  • a JUB színkártya 150 árnyalata – 3-as, 4-es és 5-ös végződésű árnyalatok (a JUMIX színezőállomásokon az értékesítési helyeken).

FIGYELEM! A színező anyagok mennyiségének növelésével a foltosodás-gátló képesség csökken! A különböző árnyalatú festékek tetszés szerinti arányban keverhetők egymással!

A felület előkészítése

A felület legyen szilárd, száraz, portól és egyéb nem tapadó vagy gyengén tapadó részektől mentes. Az olaj és egyéb zsírmaradványokat a lehetı legnagyobb mértékben távolítsuk el a felületről. A régi festékrétegek legyenek sértetlenek és jól tapadjanak a felületre. A több rétegben felvitt gyengébb minıségő festékbevonatokat JUPOL GOLD festék vagy hígított JUKOL bevonat felhordásával erősítsük meg (JUKOL : víz = 1 :1). A JUPOL BLOCK festék kréta alapú és egyéb vízben gyorsan oldódó festékkel lefestett felületekre, valamint olajfestékekkel, lakkokkal vagy zománcfestékkel festett felületekre történő felhordása nem lehetséges. A felsorolt bevonatokat maradéktalanul el kell távolítani. A falpenésszel fertızıdött felületeket a festést megelőzően mindenképp fertőtlenítsük.

A festék elkészítése

A festéket használat előtt alaposan keverjük össze és ne hígítsuk. A zárófelület (pontosabban: minden olyan felület, amelyet ugyanazzal a színárnyalattal festünk) átfestéséhez szükséges festéket egy megfelelően nagymérető edényben kiegyenlítjük. Az olyan nagy felületek esetén, amikor ezzel a módszerrel technikailag nem megoldható az egy réteghez szükséges festékmennyiség, a kiegyenlítésre használt edényben először összekeverünk legalább háromkannányi festéket. Amikor az így elkészített festék egyharmadát elhasználjuk, egy újabb festéket öntünk az edénybe, és jól összekeverjük a többivel, stb. Az ugyanabból a gyártási sarzsból származó fehér festékeket, amelyeket nem hígítottunk, nem szükséges kiegyenlíteni. A festék bárminemű „javítása” (színezőanyagok hozzáadása, hígítás, stb.) festés közben tilos. Az egyes felületek lefestéséhez szükséges festékmennyiséget a felületek mérete és az átlagos anyagszükséglet alapján számítjuk ki, ill. becsüljük meg, speciális esetben pedig egy megfelelő nagyságú tesztfelületen történő méréssel határozzuk meg az anyagszükségletet. Azokban a helyiségekben, ahol a levegő magas relatív páratartalma miatt nagyobb valószínűséggel keletkezik kondenzvíz, és emiatt a sarkokban, a szekrények mögött és egyéb helyeken nagyobb valószínűséggel jelennek meg a különböző penészfajták (konyhák, fürdőszobák és egyéb szaniterhelyiségek, mosóhelyiségek, éléskamrák, stb.), a fal és mennyezetfelületek dekoratív védelme érdekében a festékhez hozzáadhatunk 5 – 7,5 % (50 – 75 ml/l) JUBOCID-ot. FIGYELEM! A penészesedést gátló szer hozzáadott mennyiségének növelésével a foltosodás-gátló képesség csökken!

A festék felhordása

A festék felhordása

A festéket felhordására alkalmas hosszúszőrű teddy-hengerrel illetve textil festőhengerrel (a szőrök illetve a szálak hossza 18-20 mm; használható természetes vagy műszörme illetve különböző szintetikus szálakból – poliamid, dralon, vestan, nylon, perlon vagy poliészter – készült textil), festőecsettel vagy szórással, két rétegben visszük fel 4-6 órás (T = +20 °C, levegő rel. páratart. = 65%) időkülönbséggel. Hengerrel történő felhordás 3 esetén alkalmazzunk megfelelő lehúzó rácsot. Az egyes falfelületeket a fal egyik szélétől a másikig megszakítás nélkül fessük. A standard hosszúszőrű festőhengerrel vagy szórópisztollyal nem hozzáférhető felületeket (belső és külső sarkok, vájatok, szűk spaletták, stb.) megfelelő ecsettel vagy az adott feltételeknek megfelelő kisebb festőhengerrel mindig előre dolgozzuk ki. A festés csak megfelelő körülmények között, illetve kedvező mikroklimatikus feltételek mellett végezhető: a levegő és a felület hőmérséklete legyen +5 ºC és +35 ºC között, a levegő relatív páratartalma pedig ne legyen 80%-nál magasabb.

Becsült illetve átlagos anyagszükséglet kétrétegű felhordás esetén: 220 – 250 ml/m2 , a felület nedvszívó-képeségétől és érdességétől függően

Eszközök tisztítása, hulladékkezelés

A szerszámokat a használatot követıen azonnal mossuk le alaposan vízzel. A fel nem használt festéket (csak azt, amit nem hígítottunk!) jól lezárt csomagolásban őrizzük meg az esetleges javítások vagy későbbi felhasználás céljára. A használhatatlan folyékony anyagmaradékot tilos a csatornahálózatba, vízfolyásokba vagy a környezetbe juttatni vagy a háztartási hulladékokkal együtt eltávolítani. Keverjük össze cementtel (hozzátehetjük a habarcsmaradványokat és hulladékokat, homokot, fűrészport) és építési hulladék (a hulladék klasszifikációs száma: 17 09 04) vagy kommunális hulladék (klasszifikációs száma: 08 01 12) lerakóhelyen helyezzük el.

Termékváltozatok

750 ml, 1001 fehér
Online és Készleten
4950Ft
2 l, 1001 fehér
Online rendelhető
9290Ft
5 l, 1001 fehér
Online rendelhető
24790Ft
15 l, 1001 fehér
Online rendelhető
63390Ft
Nincs elérhető termékváltozat!