Regisztrálom a Boltomat!

JUBOLIN THERMO hőszigetelő glett

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • felhordásra kész kiegyenlítő anyag;
  • felhordása egyszerű;
  • gépi és kézi felhordásra; 
  • jó tapadás;
  • könnyű csiszolás;
  • a simított felületek bármely diszperziós falfestékkel lefesthetők

Alkalmazás

A JUBOLIN lakóépületek, irodaépületek, ipari és egyéb létesítmények beltéri fal-és mennyezeti felületeinek finom kiegyenlítésére szolgáló diszperziós kiegyenlítő anyag. Apró üreges gömböket tartalmaz, amelyek miatt a megszáradt festékfilm teljes vastagságában termikus akadály keletkezik, amely melegebb és kellemesebb felület érzését nyújtja, mint a többi környezeti alapfelület esetében. A JUPOL THERMO beltéri hőszigetelő festék kombinációjában a hőszigetelési hatás még növekszik. Ezen kívül csökken a vízgőz kondenzációja megjelenésének lehetősége a bevont felületen. Abban az esetben mégis mindenképen bekövetkezik a kondenzáció, a víz a felületen gyorsabban megszárad, mint a hagyományos falfestékek esetében. Így csökken a falpenész keletkezésének lehetősége. A kiegyenlített felületek fehér színűek és alkalmasak bármilyen diszperziós falfestékkel való festésre, de a melegebb felület érzéséhez és a nagyobb energiatakarékossághoz a JUPOL THERMO beltéri hőszigetelő festék kombinációját ajánljuk. A kiegyenlítő anyag jól megtapad a mész-, mészcement, vagy cement alapú finom vakolatokon és gipszkarton lemezeken is, de problémamentes vakolatlan beton felületek, vakolatlan porobeton falak, szálerősítésű cement lemezek, forgácslapok, stb. simítására is alkalmas. Már lefestett felületekre is felhordható, de csak abban az esetben, ha a meglévő bevonatok vízben nem oldhatók és jól tapadnak a felületre.

Felület előkészítése

A felület legyen szilárd, száraz és tiszta, gyengén tapadó részektől, portól, vízben könnyen oldódó sóktól, zsíros foltoktól és egyéb szennyeződésektől mentes. A port és egyéb nem tapadó szennyeződéseket leporszívózzuk, vagy bevakoljuk, a nem lebomlott olajmaradványokat pedig forró víz-vagy gőzsugárral lemossuk. A festett felületekről távolítsunk el a vízben oldható festékrétegeket, valamint olajfestékkel festett, lakkozott vagy zománcfestékkel bevont részeket. A falpenésszel fertőződött felületeket a kiegyenlítő anyag felhordása előtt mindenképp fertőtlenítsük. Az újonnan felhordott vakolatokat a felhordott rétegvastagság cm-enként legalább 7-10 napig szárítjuk a dekorációs vakolat felhordását megelőzően, új betonfelületek esetén pedig a dekorációs vakolat felhordása csak a betonozást követően legalább egy hónap elteltével lehetséges (a felületek feltüntetett száradási ideje normál körülmények esetén érvényes: T = +20 ºC, levegő rel. páratart. = 65 %). A kiegyenlítő anyag felhordása előtt az alapozó bevonat felhordása kötelező. Javasoljuk a vízzel hígított AKRIL EMULZIÓT (AKRIL EMULZIÓ : víz = 1 : 1), melyet festőhengerrel vagy kőműves ecsettel hosszúszőrű teddy-hengerrel vagy textil festő hengerrel, vagy szórással hordunk fel. A kiegyenlítő anyag felhordását normál körülmények között (T = +20 ºC, levegő rel. páratart. = 65 %) az alapozó bevonat felvitelét követően 6 óra elteltével kezdhetjük el.

Becsült illetve átlagos anyagszükséglet: AKRIL EMULZIÓ 90 – 100 g/m²

Termék előkészítése

A JUBOLIN THERMO-t a felhasználás előtt csak jól át kell keverni.

Termék felhordása

Az anyagot rendszerint két rétegben visszük fel. Az anyagot kézzel – rozsdamentes acél simítóval – visszük fel és oszlatjuk el a megmunkált felületen. A záró réteget 80 – 120-as számú finom csiszolópapírral lazán csiszoljuk le. A kiegyenlítő anyag felhordása csak megfelelő mikro klimatikus körülmények között végezhető: a levegő és a falfelület hőmérséklete ne legyen +5 ºC-nál alacsonyabb vagy +35 ºC-nál magasabb, a levegő relatív páratartalma pedig ne legyen 80%-nál magasabb.

Becsült illetve átlagos anyagszükséglet (1 mm vastag réteg felhordása esetén): JUBOLIN THERMO ~1,0 kg/m2 7.

Eszközök tisztítása, hulladékkezelés

A szerszámokat a használatot követően azonnal mossuk le alaposan vízzel. A fel nem használt festéket (csak azt, amit nem hígítottunk!) jól lezárt csomagolásban őrizzük meg az esetleges javítások vagy későbbi felhasználás céljára. A használhatatlan folyékony anyagmaradékot tilos a csatornahálózatba, vízfolyásokba vagy a környezetbe juttatni vagy a háztartási hulladékokkal együtt eltávolítani. Keverjük össze cementtel (hozzátehetjük a habarcsmaradványokat és hulladékokat, homokot, fűrészport) és építési hulladék (a hulladék klasszifikációs száma: 08 01 19*) vagy kommunális hulladék (klasszifikációs száma: 20 01 27*) lerakóhelyen helyezzük el. A megtisztított csomagolás újrahasznosítható. (klasszifikációs száma: 15 01 02)

Termékváltozatok

5 lbeltéri
Online és Készleten
5690Ft
Nincs elérhető termékváltozat!