Regisztrálom a Boltomat!

JUBIZOL EPS RAGASZTÓ

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • szigetelő lemezek ragasztásához;
  • megerősített vakolat kidolgozásához nem megfelelő;
  • kiváló minőségű homlokzati ragasztó.

Az EPS ragasztóhabarcs por alakú, polimer kötőanyagokkal nemesített, kiváló rugalmasságú cementes habarcskeverék. EPS szigetelő lemezek ragasztásához az alapvakolat kidolgozásához alkalmazható a JUBIZOL EPS homlokzaton.

Alkalmazás

A JUBIZOL RAGASZTÓ a JUBIZOL S2, JUBIZOL MP2, JUBIZOL ML2, JUBIZOL KS és JUBIZOL S70 homlokzati hőszigetelő rendszerekben a szigetelő burkolat (expandált polisztirén lemezek, kemény ásványi gyapot lemezek, ásványi gyapot lamellák) felragasztásra szolgál. Cementen és polimer kötőanyagokon alapul, ami a jó szilárdsági tulajdonságok mellett nagyfokú páraáteresztő-képességet valamint jó tapadást is biztosít a szigetelő lemezekre is és bármilyen falfelületre is (vakolatlan tégla- és betonfalak, vakolatlan porobeton falak, bármilyen vakolt fal, szálerősítésű-, OSB lapok, forgácslapok, stb.)

A felület előkészítése a szigetelő lemezek ragasztásához

A JUBIZOL RAGASZTÓVAL az expandált vagy extrudált polisztirén, valamint a kemény ásványi gyapot lemez vagy ásványi gyapot lamella szigetelő burkolatokat bármilyen megfelelő szilárdságú, száraz és tiszta felületre felragaszthatjuk. A felület legyen egyenes – egy 3 m hosszú léccel történő ellenőrzéskor a kontroll-léc és a falfelület közötti rés nem haladhatja meg a 10 mm-t. A nagyobb egyenetlenségeket ne a ragasztó vastagabb rétegben történő felhordásával, hanem vakolással egyenlítsük ki. A tiszta téglafalfelületekre a szigetelő burkolat ragasztását megelőzően ne vigyünk fel semmilyen alapozó bevonatot, a többi építőipari felületre azonban szükséges az ilyenfajta bevonat. A megfelelően érdes és normál nedvszívóképességű felületek esetén használjuk hígított AKRIL EMULZIÓT (AKRIL EMULZIÓ : víz = 1 : 1). Az alapozó bevonatot megfelelő ecsettel, hosszúszőrű teddy-hengerrel vagy szórással visszük fel. A szigetelő burkolat ragasztását az alapozó bevonat felhordását követően 2-3 óra elteltével kezdhetjük el. A vakolt homlokzati falfelületek csak akkor képeznek megfelelő felületet a szigetelő burkolatok ragasztásához, ha a vakolat szilárdan tapad a falfelületre, ellenkező esetben maradéktalanul távolítsuk el, vagy megfelelően javítsuk ki. Normál körülmények között (T = +20 °C, levegő rel. páratart. = 65 %) az újonnan felhordott vakolatokat vastagság mmenként legalább 1 napig hagyjuk száradni illetve érni. A falpenésszel illetve algákkal fertőződött felületeket a ragasztás előtt mindenképp fertőtlenítsük és tisztítsuk meg. A betonfelületeket forró vízzel vagy gőzzel tisztítsuk. Ragasztás előtt a gyengén tapadó vagy nem tapadó dekorációs bevonatokat illetve festékeket távolítsuk el a felületről. Az alapozó bevonat becsült anyagszükséglete közepes nedvszívó-képességű finoman érdes vakolt falfelületek esetén: AKRIL EMULZIÓ 90 – 100 g/m2

A ragasztó előkészítése a felhordáshoz

A ragasztókeveréket úgy készítjük el, hogy a zsák tartalmát (20 kg) folyamatos keverés mellett beleszórjuk a körülbelül 4 liter vízbe. Egy megfelelő edényben kézi elektromos keverővel vagy habarcs és beton keverésére alkalmas keverőben összekeverjük. 10 perc elteltével, amikor az anyag megduzzadt, ismét átkeverjük, és amennyiben szükséges, még egy kis vizet adunk hozzá. Az elkészített keverék nyitott ideje 2-3 óra.

A szigetelő lemezek felragasztása

AZ EXPANDÁLT POLISZTIRÉN LEMEZEK ÉS KEMÉNY ÁSVÁNYI GYAPOT LEMEZEK RAGASZTÁSA: A ragasztóanyagot egyoldalian hordjuk fel a lemez hátoldalára, mégpedig rozsdamentes acél spaklival a lemez széle mentén folyamatos sávokban és még középen 4-6 helyen pontszerűen vagy két sávban (ideálisan egyenes felületre történő ragasztáskor felvihetjük fogazott rozsdamentes acél simítóval – a fogak szélessége és mélysége legyen 8-10 mm – egyenletesen a lemez teljes felületén). A felhordott ragasztó mennyisége legyen akkora, hogy amikor a lemezt felnyomjuk a felületre, a lemez legalább 40 %-át borítsa be. A lemezeket szorosan egymás mellé helyezzük, de úgy, hogy a ragasztó ne folyjon bele az érintkező résekbe. A burkolat külső felületének egyenességét ragasztás közben egy megfelelő hosszúságú léccel folyamatosan ellenőrizzük. A szomszédos sorokban elhelyezkedő lemezeket a téglakötés szabályainak megfelelően toljuk el úgy, hogy a függőleges illesztések legalább 15 cm-rel legyenek eltolva. A sarkokon is tartsuk be a téglakötés szabályait, ahol az egyik falfelület lemezei legalább néhány cm-rel érjenek túl a szomszédos burkolat külső síkján, a sarkokon pedig alkalmazzunk úgynevezett keresztkötést. A lemezek túlnyúló részeit a sarkokon egyenesen levágjuk, de csak 2-3 nappal a ragasztás után. Az ásványi gyapot lemezeket már a falfelületre történő ragasztás szakaszában tovább rögzítjük négy db két-, három-, vagy többrészes műanyag hasadó tiplivel, az expandált vagy extrudált polisztirén szigetelő burkolatok esetleges további rögzítését pedig a ragasztást követően 2-3 nap elteltével végezzük (amikor a ragasztó már teljesen megkötött). 

ÁSVÁNYI GYAPOT LAMELLÁK RAGASZTÁSA:

A ragasztóanyagot egyoldalian – a lamella hátoldalára visszük fel fogazott rozsdamentes acél simítóval (a fogak szélessége és mélysége 8-10 mm) egyenletesen a teljes felület mentén. Ha gyári szórással rendelkező lamelláról van szó, akkor a lamella helyett ugyanígy a falfelületre is felhordhatjuk a ragasztóanyagot. Eben az esetben, főleg a nagy falfelületek esetén gazdaságosnak tűnik a gépi felhordás (szórással), amikor a ragasztóanyagot „spirális hurkákban” visszük fel a falfelületre. A lamellákat a ragasztó felhordási módjától eltekintve szorosan egymás mellé helyezzük úgy, hogy a ragaszó ne folyjon bele az illeszkedő résekbe. A szigetelés külső felületének egyenességét a ragasztás során folyamatosan ellenőrizzük egy megfelelő hosszúságú léccel. A szomszédos sorokban elhelyezkedő lamellákat a téglakötés szabályainak megfelelően eltoljuk úgy, hogy a függőleges illesztések legalább 15 cm-rel legyenek eltolva. A sarkokon is tartsuk be a téglakötés szabályait, ahol a lamellák legalább néhány cm-rel érjenek túl a szomszédos falfelület burkolatának külső síkján, a sarkokon pedig alkalmazzunk úgynevezett keresztkötést. A lamellák túlnyúló részeit a sarkokon egyenesen levágjuk, de csak 2-3 nappal a ragasztás után. A munkák csak megfelelő időjárási körülmények között, illetve kedvező mikroklimatikus feltételek mellett végezhetők: a levegő és a felület hőmérséklete ne legyen +5 ºC-nál alacsonyabb vagy +35 ºC-nál magasabb, a levegő relatív páratartalma pedig ne legyen 80%-nál magasabb. A homlokzatfelületeket a napsugárzással, széllel és a csapadékkal szemben takarással védjük, de a védelem ellenére eső, köd vagy erős szél (>30 km/h) esetén nem dolgozunk. Becsült illetve átlagos anyagszükséglet: JUBIZOL RAGASZTÓ 3,5 - 5 kg//m2 , a felület minőségétől függően

Eszközök tisztítása, hulladékkezelés

A szerszámokat a használatot követően azonnal mossuk le alaposan vízzel, a megszáradt foltokat nem lehet eltávolítani. A fel nem használt száraz keveréket őrizzük meg az esetleges későbbi felhasználás céljára. A használhatatlan anyagmaradványokat keverjük össze vízzel és szilárd állapotban építési hulladék (hulladék klasszifikációs száma: 17 09 04) lerakóhelyen helyezzük el. A megtisztított csomagolás újrahasznosítható.

Anyagszükséglet

Ragasztáshoz: 3,5 – 5 kg/m2;

Alapvakolathoz: 4,5 kg/m2

 

Termékváltozatok

25 kgragasztóhabarcs
Kérésre beszerezzük
Érdeklődjön
Nincs elérhető termékváltozat!