Regisztrálom a Boltomat!
Inntaler selyemfényű latexfesték

Inntaler selyemfényű latexfesték

Ajánlja a terméket másoknak!

Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

10 l, fehér, selyemfényű
18 ajánlat
Érdeklődjön
5 l, fehér, selyemfényű
18 ajánlat
Érdeklődjön
2 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők:

  • Magas fehérségű
  • Kitűnő fedőképességű 
  • Oldószer-, ammónia-, formaldehid-, lágyítószer- és szagmentes 
  • Selyemfényű 
  • Mosás- és súrolás álló 
  • Lég- és páraáteresztő, a fal természetes légzését nem gátolja

Alkalmazási terület

Nagy igénybevételnek kitett felületekre (konyhák, folyosók, lépcsőházak, gyerekszobák, irodák, szállodák, éttermek, egészségügyi intézmények) új vakolatra, korábban műanyag diszperziós festékkel festett felületre, gipszkartonra, üvegszövet és nehéz tapétára alkalmazzuk.

Összetétel

műanyag diszperzió, pigment, kálcium-karbonát, talkum, víz, festékadditív

Választék

A festendő felületeknek megfelelő szilárdságúnak, száraznak, tisztának, portól, olajtól és zsírtól mentesnek kell lennie. A táskásodó, leváló régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani és a falfelületet gletteléssel ki kell javítani. A még festetlen mész-, mészcement vakolatot fa simítóval dörzsöljük át, portalanítsuk, majd INNTALER diszperziós mélyalapozóval alapozzuk. Más erősen szívó, porózus felületen - pl. gipszkartonon, glettelt felületen - a szívóképesség kiegyenlítésére, csökkentésére szintén alkalmazzunk Inntaler diszperziós mélyalapozót. Korábban diszperziós festékkel festett felületeknél, ha a bevonat ép, nem szükséges alapozni. Felhordás előtt a festéket alaposan fel kell keverni. A megfelelően előkészített falfelületre egy vagy két rétegben hordjuk fel a festéket szórással, vagy finom hengerrel (bárányszőr, velúr). Az első rétegnél max. 10% vízzel, a második rétegnél max. 5%-kal lehet a festéket hígítani a felhordás módjától függően. A két réteg között a helyiség és a falfelület hőmérsékletétől függően 5-6 óra száradási időt biztosítsunk. Sima, glettelt felületre egy réteg is elegendő lehet, azonban ekkor hígítás nélkül szükséges felfesteni finom hengerrel jól eldolgozva. Tapéta festhetőségét próbafestéssel kell meghatározni. A tapéta felülete tiszta, por és ragasztóanyag maradékától mentes legyen. Két réteg felhordása szükséges, először kb. 5% vízzel hígítva, másodszor hígítás nélkül. A két réteg festése között legalább 6 óra száradási időt biztosítsunk. A felhasználandó festék mennyisége nagymértékben függ a felület egyenetlenségétől, struktúrájától. Üvegszövet tapéta esetén finom struktúránál 110-130g, közepes struktúránál 130-150g, durva struktúránál 150-160g az anyagszükséglet rétegenként 1m2 felületre számítva. A festést +5 Co feletti hőmérsékleten kell végezni, beleértve a fal és a levegő hőmérsékletét. Festés után az eszközök bő vízzel azonnal elmoshatók.

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  8-10 m2/l (1 rétegben, sima felületen)
Száradási és átvonhatósági idő:  20 Co-on 24 óra. Átfesthető: 6 óra 
Hígítás, eszközök tisztítása: max. 10% vízzel, a felhordás módjától függően. Festés után az eszközök bő vízzel azonnal elmoshatók
Felhordási módok: szórással, finom hengerrel
Szín:  fehér
Fényesség: selyemfényű
Kiszerelés:  5L; 10L
Minőségmegőrzési idő: bontatlan csomagolásban 24 hónapig 5 - 25oC hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Tűzveszélyességi fokozat: E Nem tűzveszélyes