Regisztrálom a Boltomat!
Hammerite  KÖZVETLENÜL A ROZSDÁRA MATT FELÜLET

Hammerite KÖZVETLENÜL A ROZSDÁRA MATT FELÜLET

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

250 ml, fehér, matt
10 ajánlat
6200Ft-tól
250 ml, fekete, matt
10 ajánlat
6200Ft-tól
750 ml, fehér, matt
10 ajánlat
6200Ft-tól
750 ml, fekete, matt
10 ajánlat
6200Ft-tól
4 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • Viztaszító hatás és növelt korrózióvédelem a tartósabb felületért. (Dualtech védelem)
  • Közvetlenül a rozsdára felvihető, elegendő csak a lazán tapadó, pergő rozsdát eltávolítani. 
  • Gyors munka. A rövid száradási idő és a kevesebb réteg miatt akár 1 nap alatt kész a festés.
  • Tiszta és könnyű felvitel. A tixotróp anyagnak köszönhetően nem csöpög le és szép, sima, felületet ad. 

 A Hammerite speciális összetételének köszönhetően megakadályozza a már meglévő, jól tapadó rozsda elterjedését, és korróziógátló pigmentjei különlegesen tartós védelmet biztosítanak a festett felületnek. A legtöbb fémfestéktől eltérően, a Hammerite használatakor nincs szükség alapozóra, elég csupán 2 vastag rétegben felhordani. A festendő felületet nem szükséges fémtisztára csiszolni, elég csak a pergő rozsdát és a régi, pattogzó festéket eltávolítani. A bevonat matt felületet ad mindenféle fémfelület, például kerítések, korlátok, fémből készült bútorok és kaspók bevonására alkalmas. Nemcsak kiválóan védi a felületet, hanem  szebbé, esztétikusabbá is teszi fém tárgyainkat.

Felület előkészítés

A felület legyen tiszta, száraz és zsírmentes, csiszolással érdesítse meg a sima felületeket. A hőmérséklet legyen +5 °C felett. Távolítsa el a pergő rozsdát és a régi, pattogzó festéket drótkefe segítségével, szappanos vízzel mossa le a felületet. Öblítse le tiszta vízzel és hagyja megszáradni. Régi festékre, vagy más gyártó alapozó festékével előkészített felületre való festés előtt végezzen próbafestést. Ha nemkívánatos reakciót lát, távolítsa el a régi festéket. Nagy igénybevételnek kitett vas felületen használjon Hammerite Rozsdagátló alapozót. Cink, alumínium, réz és horganyzott felületeken alkalmazzon Hammerite Speciális fémalapozót, vagy Hammerite Közvetlenül Könnyű és Színesfémre fémfestéket.

Alkalmazás

Ideális felhordási hőmérséklet 8-25 °. Ne hígítsa! A festéket felhasználás előtt finoman keverje fel. Az egyenletes, sima felület eléréséhez használjon jó minőségű ecsetet. Kerítések, korlátok esetén keskeny ecsetet használjon. Nagyobb, egybefüggő felületeken széles ecsettel egyenletesebb felület érhető el. Korábban már festett, ép felület átvonására elegendő 1 réteg felhordása. Rozsdás, vagy korábban még nem festett felületre két réteget vigyen fel, és jól dolgozza el, ügyelve a sarkok és élek alapos bevonására. A rétegek festése között hagyjon 6 óra száradási időt. Festékszóróval történő felhordás: A festéket Hammerite Ecsettisztító-Hígítóval hígítsa 15%-os mértékben. 2 bar nyomással és széles szórásképpel hordja fel a festéket. 4 vékony réteget vigyen fel, a rétegek között 1 óra száradási időt tartva.

Tisztítás és Tárolás

Használat után az ecsetből távolítsa el a festéket. Hammerite Ecsettisztító és Hígító segítségével. A festéket ne öntse a lefolyóba vagy természetes vizekbe. A maradék Hammerite fémfestéket tartsa száraz, jól szellőző helyen, védje a fagytól és az erős napsütéstől. 

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  kb. 10 m2/l. A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától
Száradási és átvonhatósági idő:  érintésszáraz 2 óra múlva, átfesthetó 6 óra múlva. 
Hígítás, eszközök tisztítása: Ne higítsa a terméket! Használat után a szerszámokat Hammerite ecsettisztító- higítóval
Felhordási módok: ecset, szórás
Szín:  fehér, fekete
Fényesség: matt
Kiszerelés:  0,25l; 0,75l