Regisztrálom a Boltomat!
FINNGARD NOVASIL

FINNGARD NOVASIL

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

18 l, bázis NW LAP, matt
25 ajánlat
Érdeklődjön
18 l, bázis NW LC, matt
25 ajánlat
Érdeklődjön
2.7 l, bázis NW LAP, matt
25 ajánlat
Érdeklődjön
2.7 l, bázis NW LC, matt
25 ajánlat
Érdeklődjön
9 l, bázis NW LAP, matt
25 ajánlat
Érdeklődjön
9 l, bázis NW LC, matt
25 ajánlat
Érdeklődjön
900 ml, bázis NW LAP, matt
25 ajánlat
Érdeklődjön
900 ml, bázis NW LC, matt
25 ajánlat
Érdeklődjön
8 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • vízlepergető hatású
  • taszítja a szennyeződéseket 

Bázisfesték! (LAP, LC) Színek: a Tikkurila Homlokzati Színkártya színei, az NCS színrendszerből a színező rendszer által engedélyezett színek. 

Felhívjuk figyelmét, hogy a feltüntetett ár a bázis festékre vonatkozik! A színre keverés költségeiről kérjük érdeklődjön a forgalmazó üzletnél! Köszönjük

Terméktípus: Vízhígítású, akrilát szilikontartalmú homlokzati festék. Vízlepergető és színét jól megőrző, magas páraáteresztő képességű felületet hoz létre, ami jól ellenáll az időjárás viszontagságainak (esőzések, hőmérséklet ingadozás, UV sugárzás).

Alkalmazási terület: Hagyományos mész-cement és cement vakolatok, vékony ásványianyag-tartalmú vakolatok, akrilát és szilikontartalmú vakolatok és beton felületek dekorációs és védelmet nyújtó festésére. Az alapozást a használati utasítás szerint végezze. A valódi fedőképesség nagyban függ a felület nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.

FELHASZNÁLÁS:

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendő felület legyen száraz, tiszta, jól mekötött. A festendő felület és a levegő hőmérséklete legyen legalább 5°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt. Kerülje a direkt napfényben, esőben és fagyban való festést. A festett felületet védje legalább 48 órán át az időjárás káros hatásaitól.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE: Festetlen felületek: Az új mész-cement, cement –és beton vakolatokat legalább 4 hét száradási -és megkötési idő elteltével lehet festeni. Távolítsa el a felületről a port, a rozsdát, a sókat, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza, leváló festék –és vakolati rétegeket. Az új épületek homlokzatát csak az első fűtési szezon után fesse le. Alapozza a felületet Finngard vizes Alapozóval (Finngard Primer W), vagy Finngard Nanoprimer-rel. Korábban festett felületek: Távolítsa el a felületről a port, a rozsdát, a sókat, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza, leváló festék –és vakolati rétegeket. Mossa le a felületet magasnyomású vízsugárral. A lekrétásodott felületeket homokfúvással csiszolja le. A töréseket, repedéseket és az egyéb felületi sérüléseket töltse ki, az egyenletlen felületi részeket egyenlítse ki a felület anyagához hasonló töltőanyaggal. Távolítsa el a felületről az algákat, zuzmókat és gombákat. Alapozza a felületet Finngard Nanoprimer-rel. Régi felületek felújítása esetén végezzen próbafestést. A teszt pozitív végeredménye esetén kezdje meg a festést. 

FELHORDÁS: Biztosítson a felület egészére elegendő, egy gyártási számmal jelzett festéket. Amennyiben mégis különböző gyártási számú kannákat/dobozokat kell használnia, keverje össze a teljes festékmennyiséget egy edényben. A festést legalább 16 órával a Finngard Nanoprimer-rel való alapozás, illetve legalább 24 órával a Finngard vizes Alapozóval (Finngard Primer W) végzett alapozás után kezdje meg. Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Hordjon fel két réteg festéket ecsettel, hengerrel, vagy szórással. A rétegek között hagyjon legalább 12 óra száradási időt. Az átfedések és a lehetséges színkülönbségek elkerülése érdekében fessen le egy felületi részt egyszerre. A technikai szüneteket a sarkokhoz érve iktassa be. Ne használja a festéket meszes, vagy enyves festékkel festett felületeken. Megjegyzések, javaslatok: Használja a festéket rendszerben a megfelelő Tikkurila alapozóval. Ne használja a festéket vízszintes felületeken. Festés előtt figyelmesen olvassa végig a termékleírást. A gyártó nem vállal felelősséget a használati utasítást figyelmen kívül hagyó felhasználás végeredményéért.

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  6-9 m2 /liter/réteg A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától. A valódi fedőképesség megállapítása érdekében végezzen próbafestést
Száradási és átvonhatósági idő:  száraz és átfesthető 12 óra múlva
Hígítás, eszközök tisztítása: vízzel
Felhordási módok: henger, szórás
Szín:  bázisfesték
Fényesség: matt
Kiszerelés:  0,9 l, 2,7 l, 9 l, 18 l