Regisztrálom a Boltomat!
FEELINGS BÚTORFESTÉK

FEELINGS BÚTORFESTÉK

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

2.7 l, bázis A, selyemfényű
29 ajánlat
Érdeklődjön
2.7 l, bázis C, selyemfényű
29 ajánlat
Érdeklődjön
900 ml, bázis A, selyemfényű
29 ajánlat
4672Ft-tól
900 ml, bázis C, selyemfényű
29 ajánlat
Érdeklődjön
4 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • fokozottan környezetbarát
  • kemény és jól tisztítható felületet ad
  • vízbázisú

Bázisfesték: A és C Színek: fehér, a Feelings Beltéri Színkártya, a Tikkurila Symphony színkártya, a Feelings Bútorfesték Színkártya színei. Árajánlatot mindig a forgalmazó üzletben kérjen!

Terméktípus: Vízhígítású, szagtalan akrilát latex fedőfesték. Sokféle beltéri felületre megfelel, száradás után dekoratív és kemény, jól tisztítható bevonatot képez.

Alkalmazási terület: Beltéri fa, faburkolat, MDF felületek, ajtók, bútorok, szegélylécek, hevedergerendák, falak, stb. felületeinek festésére

FELHASZNÁLÁS:

FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendő felület legyen száraz, tiszta, a fa nedvességtartalma 20% alatt, , a levegő hőmérséklete legyen legalább 8°C, relatív páratartalma pedig 80% alatt.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE: Távolítsa el a felületről a port, a rozsdát, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza, lepergő rétegeket. Használja a megfelelő Tikkurila terméket a felület tisztítására, az esetleges penész eltávolítására. A csomókat és gyantás részeket kezelje Tikkurila Knotting Lacquer-rel. A repedéseket, töréseket, szögek helyét töltse ki, az egyenletlen felületeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A fényes és a javított felületeket alaposan csiszolja le. Bizonyosodjon meg róla, hogy a teljes felület megfelelően elő van készítve a festéshez. Megjegyzés: a festék színvesztése, különösen a világos színek esetében, előfordulhat a fában lévő csomóknál és a gyantás részeken. Különösen gondosan kell előkészíteni a tölgy, teakfa, cédrus, douglas fenyő, mahagóni és idigbo, stb. fafajtákból készült felületeket, amelyek olajat, vízben oldódó csersavat tartalmaznak. Az olaj és a csersav befolyásolhatják a felületen való megtapadást, a száradást és a kikeményedést, vagy a festék elszíneződését okozhatják. 

ALAPOZÁS: Alapozza a festetlen felületeket a felület egészén, a korábban festett felületek festékmentes részeit pedig alapozza pontozó mozdulatokkal Feelings Bútorfesték Alapozóval (Feelings Furniture Primer), vagy Otex Tapadó Alapozóval (Otex Adhesion Primer). A fönt említett kemény, olajat és csersavat tartalmazó fafajtákból készült felületeket, valamint az olyan fafajtákat, amikből valamilyen anyag a felszínre „ülhet” és a festett felület foltosodását okozhatja, előnyösebb Otex Tapadó Alapozóval (Otex Adhesion Primer) alapozni. Alapozza a festetlen fém és rozsdásodásra hajlamos pontokat Rostex Fém Alapozóval (Rostex Metal Primer).

FELHORDÁS: Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Hordja föl a Feelings Bútorfestéket ecsettel, hengerrel, vagy szórással két rétegben, a felület teljes egészén. FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd mossa le azokat vízzel 

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  8-10 m2 /l/réteg A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.
Száradási és átvonhatósági idő:  érintésszáraz 1 óra múlva, átfesthető 16 óra múlva, teljes kikeményedés 2-3 nap múlva
Hígítás, eszközök tisztítása: vízzel, szükség esetén max. 5%-ban
Felhordási módok: ecset, henger, szórás Ecsettel való felhordás esetén javasolt a nylon, vagy poliészter ecsetek használata.
Szín:  egyedi színkeverés színkártya szerint
Fényesség: félmatt
Kiszerelés:  0,9l; 2,7l