Regisztrálom a Boltomat!
Trend beltéri diszperziós falfesték

Trend beltéri diszperziós falfesték

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

14 l, fehér1004101370000014000
3 ajánlat
4250Ft-tól
5 l, fehér1004101370000005000
3 ajánlat
1650Ft-tól
2 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők 

  • Könnyű felhordhatóság
  • Jó kiadósság
  • Matt
  • Páraáteresztő  

Jól fedő, mosásálló, javító vagy új réteg festésére alkalmas beltéri diszperziós festék, általános igénybevételnek kitett lakó és dolgozó helyiségekben. Használható minden lakótérben előforduló aljzathoz, pl. vakolatra, betonra, téglafalra, papír és fűrészporos tapétákra valamint ép, régi diszperziós bázisú bevonatok átfestésére.

Felhordási mód 

Profi-tipp: Először a sarkokat, éleket fesse be ecsettel vagy kis hengerrel, a fennmaradó nagy felületeket pedig nagy hengerrel. Használjon beltéri festőhengert. A látható rétegezés elkerülése érdekében, az összefüggő nagy felületeket egyben, megállás nélkül fesse le. Először mindig 2-3 csíkban, fentről lefelé dolgozzon, utána a felvitt festéket keresztben is terítse szét, majd még egyszer hengerelje le fentről lefelé. Ezzel a keresztfelhordással lehet a legjobb festési eredményt elérni. Minden felvitelnél ügyeljen arra, hogy ne nyomja erősen a szerszámot. A munka megszakításai alatt, a kiszáradás elkerülés végett, a szerszámokat tegye vissza a festékbe. 

Aljzatelőkészítés beltéri festés esetén:

Az aljzatnak száraznak, tisztának, teherviselőnek, zsiradékmentesnek kell lennie, nem lehetnek rajta olyan szennyeződések és elválasztó réteget képező anyagok, mint például szinterhártyák, gyanták, viaszok, olajok, leválasztó szerek stb. Az aljzatot megfelelő eljárásokkal meg kell tisztítani külön figyelemmel a penészgomba szennyeződésektől, krétásodó összetevőktől, és egyéb, a tapadást befolyásoló anyagoktól. Meg kell vizsgálni a bevonandó aljzat, illetve a régi festékréteg összeférhetőségét az új anyaggal. Használt előtt jól felkeverni! Sima, egységes festés elérése érdekében, a festéket hígítatlanul vagy max. 5% vízzel hígítva használja. A kontrasztban gazdag vagy eltérően nedvszívó aljzatok esetén szükséges lehet egy köztes réteg felhordása max. 10 %-os vizes hígításban. Az anyag túlhígítása befolyásolhatja a tulajdonságait (pl. fedőképesség, színárnyalat, ellenállóképesség).  

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  Kb. 125 ml/m² rétegenként sima, enyhén nedvszívó aljzatokon. Nyers aljzatokon megfelelően több. A pontos anyagszükségleti értékeket mintafelület készítésével kell megállapítani.
Száradási és átvonhatósági idő:  + 20°C és max. 65% relatív páratartalom mellett: átfesthető kb. 4 óra elteltével. Alacsonyabb hőmérsékletek és magasabb páratartalmak esetén ezek az idők megnőnek
Hígítás, eszközök tisztítása: Szükség esetén hígítsa max. 5% vízzel
Felhordási módok: ecset, henger, szórás
Szín:  fehér
Fényesség: matt
Kiszerelés:  5 l; 14l