Regisztrálom a Boltomat!

Diszlazúr bevonó

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • speciális fény- és öregedésálló lazúrpigmenteket tartalmaz
  • védi a faanyagot az időjárás hatásaival szemben
  • selyemfényű

A Diszlazur® favédő és díszítő bevonórendszer korszerű, vizes diszperziós alapú rendszer. A bevonatrendszerrel megelőzhető a farontó gombák kártétele és biztosítható az időjárás elleni tartós védelem. A kialakított bevonat nem takarja el a fa természetes erezetét. Víztaszító, így a bevonatról a csapó eső lepereg. Jó blokkállósága következtében több rétegű felhordás esetén, szoros illesztésnél sem tapad. 

Alkalmazási terület

Kültéri fafelületek (pl. faházak, korlátok, kerítések stb.) és belső térben lévő faburkolatok (pl. lambériák, nyílászárók, mennyezetek stb.) védelmére és lazúrhatású díszítő bevonatának kialakítására alkalmas. Vízzel vagy talajjal, ill. talajvízzel tartósan érintkező felületekre nem javasoljuk. A Diszlazur+ alapozó a fafelületen nem képez réteget, beszívódik, a fát impregnálja. A Diszlazur bevonó két rétegben, összesen 120-170 ml/m2 mennyiségben felhordva a fafelületen kb. 70-80 μm vastag réteget képez. Az alkalmazott kötőanyag és pigment ebben a rétegvastagságban már biztosítja az időjárásállóságot, valamint a lazúr jellegű díszítő hatást. Az ÉMI-TÜV SÜD Kft. KERMI Osztálya a Diszlazur bevonó 17 színét vizsgálta az MSZ EN 71-3 és az EN 71-9 szabvány szerint, a gyermekjátékra, kültéri játszótéri eszközökre való alkalmasság szempontjából. Megállapítható, hogy a vizsgált jellemzők jóval a határérték alatti koncentrációban vannak jelen a különbözőszínű festékekben. Tehát alkalmas a festék gyermekjátékok és kültéri játszótéri eszközök festésére.

Felület előkészítés

A Diszlazur rendszer felhordása előtt a fafelület előkészítése (gyalulás, csiszolás, gyantakifolyás eltávolítása, stb.) a bevonat tartósságát és esztétikai megjelenését nagymértékben befolyásolja. A felületen lévő un. tapadó szennyeződéseket (pl. por, korom, zsír, olaj) el kell távolítani. Az eltávolításra csiszolás, kaparás és pormentesítés, ill. igény szerint oldószeres zsírtalanítás alkalmazható. Régi, elöregedett, különböző típusú, lazúr jellegű favédő kezelések, ill. bevonatok a Diszlazur bevonatrendszerrel felújíthatók. A jól tapadó, sima felületű régi bevonatokat csak a fentiek szerint kell előkészíteni. A laza, tönkrement régi lazúrbevonatot el kell távolítani. Az eltávolításra erősszálú kefe (drót, gyökér) vagy csiszolóvászonnal történő csiszolás a legmegfelelőbb, de szálirányú kaparással, fémkaparó lappal is elvégezhető. Utána a felületet pormentesíteni kell sűrített levegővel, vagy porolóecsettel. Tanácsos a munka megkezdése előtt az előzetesen előkészített felületen a rendszer anyagaival próbafelhordást végezni, így az adott felületre vonatkozó anyagfelhasználás, a bevonat megjelenése, színhatása stb. ellenőrizhető.

Diszlazur bevonó felhordása

Az alapozó réteg (rétegek) száradása után következik a Diszlazur bevonó rétegek felhordása ugyancsak az igényeknek megfelelő méretű, finom szőrű lapos ecsettel vagy tűnemezelt habszivaccsal. Felhordás előtt a Diszlazur bevonó anyagot alapos felkeveréssel homogenizálni kell. Igény szerint a különböző Diszlazur színek egymással korlátlan arányban keverhetők, így a meglévő színválaszték tetszőlegesen bővíthető. Ilyen esetben különösen indokolt próbafelhordást végezni, valamint javasoljuk a szükséges anyagmennyiséget egy adagban megkeverni a teljesen azonos színárnyalat biztosítása céljából. Az anyagot a fafelületre egyenletes rétegvastagságban kell felhordani és még nedves állapotban (filmképzés előtt!) kinyomott ecsettel vagy habszivaccsal a fa szálirányában kihúzni, ill. eloszlatni. Ezzel az utólagos áthúzással kétrétegű Diszlazur bevonó esetében is biztosítható a fa természetes rajzolata. Az egyes rétegek között 1-3 óra száradási időt kell biztosítani. A Diszlazur bevonó szintén felhordásra kész állapotban kerül forgalomba. Hígítani nem szükséges, és nem is javasolt. A munkaeszközök tisztítása úgy az alapozónál, mint a bevonónál filmképzés előtt vízzel, száradás, filmképzés után csak oldószerrel (pl. aceton) történhet. Amennyiben néhány órán belül eső várható, Diszlazurral kültérben ne dolgozzunk! Téli időszakban kültérben lehetőleg egyáltalán ne fessünk Diszlazurral, ha ez mégis elkerülhetetlen, erre tartósnak ígérkező, enyhe, szép (derült, + 10 °C feletti) időben keríthetünk sort. Meleg nyári időben, napsütötte felületeken végzett munkánál ügyeljünk arra, hogy a tűző nap által felforrósított felületre ne fessünk, felhordás közben és röviddel az után se érje közvetlen napsugárzás a friss bevonatot.

Termékváltozatok

750 ml, angolzöld, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, aranysárga, selyemfényű
7 ajánlat
750 ml, dió, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, fehér, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, fekete, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, galambszürke, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, gesztenye, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, kukoricasárga, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, mahagóni, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, mandula/cseresznye, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, meggybordó, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, mohazöld, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, olajkőris, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, paliszander, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, színtelen, selyemfényű
5 ajánlat
750 ml, teak, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, tölgy, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, vintage kék, selyemfényű
6 ajánlat
750 ml, vulkánszürke, selyemfényű
6 ajánlat
2.5 l, angolzöld, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, aranysárga, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, dió, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, fehér, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, fekete, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, galambszürke, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, gesztenye, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, kukoricasárga, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, mahagóni, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, mandula/cseresznye, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, meggybordó, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, mohazöld, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, olajkőris, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, paliszander, matt
5 ajánlat
2.5 l, színtelen, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, teak, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, tölgy, matt
5 ajánlat
2.5 l, vintage kék, selyemfényű
5 ajánlat
2.5 l, vulkánszürke, selyemfényű
5 ajánlat
38 db termékváltozat elérhető