Regisztrálom a Boltomat!
Diszlazur alapozó

Diszlazur alapozó

Ajánlja a terméket másoknak!
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

0.75 l
3 ajánlat
2830Ft-tól
2.5 l
3 ajánlat
8410Ft-tól
50 l
3 ajánlat
Érdeklődjön
3 db termékváltozat elérhető

Boltok és áruházak ajánlatai országszerte

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • a felület egyenletes szívóképességét biztosítja
  • gombakártevők ellen
  • impregnáló

A Diszlazur® favédő és díszítő bevonórendszer korszerű, vizes diszperziós alapú rendszer. A bevonatrendszerrel megelőzhető a farontó gombák kártétele és biztosítható az időjárás elleni tartós védelem. A kialakított bevonat nem takarja el a fa természetes erezetét. Víztaszító, így a bevonatról a csapó eső lepereg. Jó blokkállósága következtében több rétegű felhordás esetén, szoros illesztésnél sem tapad. 

Alkalmazási terület

Kültéri fafelületek (pl. faházak, korlátok, kerítések stb.) és belső térben lévő faburkolatok (pl. lambériák, nyílászárók, mennyezetek stb.) védelmére és lazúrhatású díszítő bevonatának kialakítására alkalmas. Vízzel vagy talajjal, ill. talajvízzel tartósan érintkező felületekre nem javasoljuk. A Diszlazur+ alapozó a fafelületen nem képez réteget, beszívódik, a fát impregnálja. A Diszlazur bevonó két rétegben, összesen 120-170 ml/m2 mennyiségben felhordva a fafelületen kb. 70-80 μm vastag réteget képez. Az alkalmazott kötőanyag és pigment ebben a rétegvastagságban már biztosítja az időjárásállóságot, valamint a lazúr jellegű díszítő hatást. Az ÉMI-TÜV SÜD Kft. KERMI Osztálya a Diszlazur bevonó 17 színét vizsgálta az MSZ EN 71-3 és az EN 71-9 szabvány szerint, a gyermekjátékra, kültéri játszótéri eszközökre való alkalmasság szempontjából. Megállapítható, hogy a vizsgált jellemzők jóval a határérték alatti koncentrációban vannak jelen a különbözőszínű festékekben. Tehát alkalmas a festék gyermekjátékok és kültéri játszótéri eszközök festésére.

Felület előkészítés

A Diszlazur rendszer felhordása előtt a fafelület előkészítése (gyalulás, csiszolás, gyantakifolyás eltávolítása, stb.) a bevonat tartósságát és esztétikai megjelenését nagymértékben befolyásolja. A felületen lévő un. tapadó szennyeződéseket (pl. por, korom, zsír, olaj) el kell távolítani. Az eltávolításra csiszolás, kaparás és pormentesítés, ill. igény szerint oldószeres zsírtalanítás alkalmazható. Régi, elöregedett, különböző típusú, lazúr jellegű favédő kezelések, ill. bevonatok a Diszlazur bevonatrendszerrel felújíthatók. A jól tapadó, sima felületű régi bevonatokat csak a fentiek szerint kell előkészíteni. A laza, tönkrement régi lazúrbevonatot el kell távolítani. Az eltávolításra erősszálú kefe (drót, gyökér) vagy csiszolóvászonnal történő csiszolás a legmegfelelőbb, de szálirányú kaparással, fémkaparó lappal is elvégezhető. Utána a felületet pormentesíteni kell sűrített levegővel, vagy porolóecsettel. Tanácsos a munka megkezdése előtt az előzetesen előkészített felületen a rendszer anyagaival próbafelhordást végezni, így az adott felületre vonatkozó anyagfelhasználás, a bevonat megjelenése, színhatása stb. ellenőrizhető.

 Felhordás

A fafelület gombakártevők elleni (megelőző) védelmét, valamint a felület egyenletes szívóképességét biztosítja az impregnáló alapozó. A Diszlazur+ alapozót használat előtt keveréssel homogenizáljuk. Az alapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítást nem igényel. Az anyag felhordása a célnak megfelelő méretű lapos ecsettel történik, lehetőleg a fa szálirányában. A száradási idő a fa minőségétől, a munkalégtér hőmérsékletétől és páratartalmától függ. Átlagos esetben, 20°C léghőmérsékleten kb. 1 óra után festhető át az alapozott felület.