Regisztrálom a Boltomat!
Kapocs Műszaki bolt

Kapocs Műszaki bolt

Átvételi/kiszállítási módok

  • Személyes átvétel az üzletben - Fizetés átvételkor (ingyenes)

A kiszállítás díjja függ a csomag méretétől, és súlyától.

Nyitvatartás

Január.01 - December.31
Hétfő: 07:00-17:00
Kedd: 07:00-17:00
Szerda: 07:00-17:00
Csütörtök: 07:00-17:00
Péntek: 07:00-17:00
Szombat: 07:00-12:00
Vasárnap: Zárva

Egy igazi barkácsáruházban találja magát, ki betér hozzánk! Mindent megtalál ami otthoni munkálatokhoz szükséges! 

Festékek, glettek, vakolatok, vágókorongok, épületgépészet, kéziszerszámok, kerti eszközök, zárak, kötőelemek, csaptelepek.

Várjuk Önt is!

Egy kis ízelítő az általunk kínált márkák közül:

Valmor, Coror, Factor, Jedynka, Mester, Héra, Trinát, Alkyton, Cellkolor, Dulux, Boróka, Baumit, Motip, Supralux, Rigips, Sadolin, Pattex, Metylan, Platinum, Inntaler

7016 Antracit Pergola Fafesték

Ajánlja a terméket másoknak!
Válasszon termékváltozatot:
Nincs kiválasztva termékváltozat...Nincs elérhető ár!

Termékváltozatok

1 l, 7016 antracit
Kérésre beszerezzük
Érdeklődjön
2.5 l, 7016 antracit
Kérésre beszerezzük
Érdeklődjön
Nincs elérhető termékváltozat!

Termék részletes leírása

Jellemzők

  • időjárásálló
  • kifejezetten kültérre kifejlesztett
  • könnyen felhordható
  • sűrű állaú, cseppmentes

ALKALMAZÁS

A 7016 Pergola Fafesték kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgálja. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Fedőfestékként rendkívül jól tapad régi, megkopott, festett felületeken is. A festék könnyen felhordható, sűrű állagú, cseppmentesen eldolgozható. A 7016 Pergola Fafesték akár 5 éven keresztül tartós bevonatot biztosít átfestés nélkül. Core-Shell emulziójának köszönhetően rugalmas filmet képez a felületen, amely a faszerkezetek mozgását követi és nem reped meg. Páraáteresztő tulajdonságának köszönhetően a fába lévő nedvesség a festékrétegen át el tud távozni, ezért a festék nem pereg le. 7016 Pergola Fafestéket felhasználhatjuk, pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák valamint faházak, stégek, teraszburkolatok, méhkaptárak és mindenfajta fa használati tárgyak festésére.

ELŐKÉSZÍTÉS

A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. Festett felületeket festés előtt csiszolással érdesítsük, majd portalanítsuk, zsírtalanítsuk. (A régi festett felületekre rárakodott szennyeződések zsírosak, azokat a csiszoló csak elmaszatolja, de el nem távolítja). Natúr fafelületeket csiszoljuk meg, majd portalanítsuk. 7016 Pergola Fafestékünk páraáteresztő így a fából, a vízben oldódó természetes pigmentanyagok vagy egyéb szennyeződések a festékrétegen keresztül a festett felületre kicsapódhatnak. Ezt elkerülhetjük, ha impregnáljuk a fát alapozás előtt, oldószeres fakonzerváló alapozóval. A régi száraz porózus, valamint a festett, repedezett felületek alapozását 1:2 arányban vízzel hígított 7016 Pergola Fafesték felhasználásával, intenzív nyomó-ecsetelő mozdulatokkal végezze el. Mártott technikát is alkalmazhatunk, ezáltal a fa mélyebb szerkezetét is meg tudjuk erősíteni. A fa felületén lévő repedéseket az alapozás után tömíthetjük, a 7016 Pergola Fafestékek többszöri átfestésével.

FELHASZNÁLÁS

A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! 7016 Pergola Fafestéket alaposan keverjük fel, majd az előkészített felületre hordjuk fel két-három rétegben ecsettel, hengerrel. A festékrétegek felvitele között legalább 2-4 óra száradási időt kell biztosítani. A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges, de lehetséges, maximum 5% víz hozzáadásával. Felhívjuk figyelmét, hogy festékünk sok kötőanyagot és kevés töltőanyagot tartalmaz, így nagyon vékony rétegben is felhordható. Figyeljünk arra, hogy a kiszámolt festékmennyiség felkerüljön a felületre, mert így lesz tartós a bevonat. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Főbb tulajdonságok
Kiadósság:  4-5 m2/liter két rétegben
Száradási és átvonhatósági idő:  (25 °C–on) 2-4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.
Hígítás, eszközök tisztítása: Vízzel
Alapozás: 1:2 arányban vízzel hígított 7016 Pergola Fafesték felhasználásával
Szín:  fehér, antracit
Javasolt rétegszám: 2 réteg
Fényesség: Selyemfényű
Kiszerelés:  1l; 2,5l