Regisztrálom a Boltomat!

Végleges megoldás a penészes falak ellen!

Mondj búcsút örökre a penészes falaknak!

Kipróbáltunk két különböző megoldást, hogy Neked már ne kelljen tesztelgetni!

A munkadarab, a garázst és a lakást elválasztó, vályogtéglából, utólag épített fal. Felülete hideg és az alsó részein ledobja vagy már éppen ledobta a glettet, amint a képen is látszik. Véleményünk szerint nem a nedvesség jön fel a talaj felől, hanem nagyon húz a fal és lecsapódik a pára az alsó, hidegebb részen. Próbálkoztunk már páraáteresztő glettel, azonban ez letáskásodott 3-4 év alatt. Most csak leszedtük a leváló részeket és nem javítottunk glettel az idő rövidsége miatt.

Alkalmazandó technológia: az üreges gömbök, természetes ásványi oxidokból, magas hőmérsékleten előállított, ipari kerámia. A kerámia hűlésekor, a gömbök belsejében eltérő mértékű vákuum keletkezik. A megoldás kulcsa a vákuumban rejlik, mint hővezetést gátló közeg biztosítja a hővédelmet.

Fogtunk egy marék gömböcskét és beletettük egy speciális páraáteresztő kötőanyagba, ezt követően egy glettelhető masszát kaptunk.

Ezt a masszát kevertük össze a Valmor Air Flow festékkel. (1/4 massza, 3/4 Valmor Air Flow)
A festékanyag összedolgozható pár perc alatt, pici 1-3mm-es csomók azért maradtak, de nem volt vészes.

Állaga viszonylag vastag/sűrű lett, hengerrel is felhordható, de picit nehézkes, ráadásul nálunk a még fennmaradt lazább réteget könnyen letépte a henger okozta vákuum, így maradt az ecset.

Sima stabil felületen, vakolaton gipszkartonon jól hengerezhető, picit dorozsmás a felület, de a célnak abszolút megfelel.

Egy liter festékanyag 3 rétegben pont elegendő 3m2-re. 

Szépen fed már két rétegben is. A képeken látszik a kiindulási alap és a 3. réteg, ez azt jelenti, hogy felkerült a falra kb 1/4mm hőszigetelő festék.
Kézzel tapintva a hideg fal és a festett fal közt érezhető a különbség és hát ez a fontos, mert, ha megszűnik a páralecsapódás, megszűnik a penész is! 😊

Vastagon felhordva a masszát, egyértelmű a hatás.

FESTÉS UTÁNI TAPASZTALAT:
2 éve készítettük el (kb 1,5mm vastagon, egy méter magasan) a szintén vályogfalu irodánk egyetlen északi falán, tehát a teljes szoba külső falazatának kb 1/5 részén. Az eredmény magáért beszélt, konkrétan 1,5 C°-al nyomtuk feljebb a fűtést és ugyanannyiszor kapcsolt be a kazán, mint a felkenést megelőző napon.
Természetesen az igazsághoz hozzátartozik, hogy glettelve vastagon kicsit húzós az ára, de a pénz mindig a legkevesebb, főleg, ha az a későbbiekben megtérül a fűtésszámlánkon.😊

http://tol-ig.hu/termek/valmor-air-flow-kenheto-hotukor

2018.04.25.