Regisztrálom a Boltomat!

360 milliárd forintos piac az online E-kereskedelem! Mit hozott 2018?

avagy miből maradsz ki, ha nem vagy jelen az online e-kereskedelemben?!

  • A webáruházak 83%-a eredményesebben zárta az esztendőt, mint egy évvel korábban.

     

  • Növekedett az egy főre lebontható vásárlásái gyakoriság (11,2/év), valamint az online vásárlói bázis mérete is!
    (~3 millió fő, +6,9%)

     

  • A KKV szektornak is komoly lehetőségei vannak! 
    Az online vásárlás a kisebb, befektetői háttérrel nem rendelkező kereskedőknek se reménytelen terep.

    A webnek köszönhetően a rétegtermékek kereslete és kínálata is virágzik.

    Az új belépők és szerényebb háttérrel rendelkező kereskedők számára az egyik legkézenfekvőbb növekedési lehetőség a szakosodásban, specializálódásban rejlik.

    A háttértudást és szakértelmet igénylő kategóriák – mint a szaniter, festék, építőanyag, autó-motor, sportszer vagy akár a kreatív hobbi – esetén az áruház-választás során az online vásárlók is keresik a plusz információkat, így ezeknél a termékeknél sokszor nem elég csak listázni a kínálatot!

    Hogyan érj el gyors és látványos forgalombővülést?
    A tartalommarketing megfelelő használatával az idén is jelentős bővülést érhettek el akár már a kisebb vállakozások is. Ráadásul a tesztek, termékbemutatók, blogok, videók jóval elérhetőbb eszközök, mint a TV reklámok vagy óriásplakátok. 

     

  • A magyar vásárlók igénylik a személyes bolti átvételt
    "Egyre erősebben jelenik meg a személyes átvételi lehetőség iránti igény is a fogyasztói preferenciák között. Ezt bizonyítja az is, hogy a teljes online kiskereskedelmi forgalom közel 80%-a ilyen kereskedésekben realizálódik." 

     

  • "Az online vásárlások során továbbra is a készpénzes fizetés a meghatározó, hiszen akár a boltban, akár átvevőhelyen, akár futárnál, összességében az online vásárlások 58%-a még mindig így kerül kifizetésre. A készpénz szerepe, bár csekély mértékben csökkent, továbbra is erősen meghatározó, és ez várhatóan nem is fog változni a következő években."

Vállakozásod online megjelenésében és az e-kereskedelmed beindításában lesz segítségedre 2019-ben is a Tól-ig.hu csapata!

A teljes cikket a Minner oldalán olvashatod: https://minner.hu/360-milliard-forintos-piac-az-online-e-kereskedelem-ennek-kis-szazaleka-is-eleg-lenne/?fbclid=IwAR2AmOeASXqUONSWV-tjxCSXh9dAqDwbLbV0rv69LB1WRxEnX-5AN3m8yAs

2018.12.30.